10 VRAGEN AAN LIESBETH BLOK VAN DE WEBSHOP WERKSPIJKERBROEK.NL.

1. Waar komt het idee van een eigen webshop vandaan?
Sinds 2011 heb ik een eigen bedrijf in de verkoop van agrarische toebehoren. Ik kreeg vaak de vraag of ik ook betaalbare én leuke werkspijkerbroeken verkoop. Na veel passen en wassen heb ik een aantal spijkerbroeken opgenomen in het assortiment. De verkoop ging goed en ik zag wel toekomst in een webshop. Vanuit mijn vorige werkgever had ik wel wat webshopervaring, dus dit avontuur leek me erg interessant. Zodoende heb ik op 1 augustus 2014 Werkspijkerbroek.nl gelanceerd.

2. Waarom heb je specifiek voor deze producten gekozen?
Ik had de indruk dat er behoefte was aan betaalbare, maar ook modieuze spijkerbroeken.

3. Waar staat Werkspijkerbroek.nl voor?
Een mooie, kwalitatieve basiscollectie spijkerbroeken voor een betaalbare prijs. En bij voorkeur na jaren nog beschikbaar, zodat iemand nooit zonder zijn of haar favoriete werkbroek hoeft te zitten. Daarnaast verkopen we een mooie collectie werkkleding. We testen de artikelen zelf en maken vooraf een selectie van wat we in de webshop opnemen. Overzicht vind ik belangrijk, zodat de keuze voor de klant niet onmogelijk wordt. De meeste artikelen zijn uit voorraad leverbaar.

4. Er zijn verschillende grote online aanbieders van werkkleding. Hoe onderscheidt Werkspijkerbroek.nl zich van deze grote spelers?
Een persoonlijke, vriendelijke klantenservice staat bij mij heel hoog in het vaandel. We zijn breed bereikbaar: de klant kan ons via WhatsApp, e -mail en telefoon benaderen. E-mails proberen we dezelfde dag te beantwoorden en waar nodig geven we ook ons
persoonlijke advies.

5. Hoe bevalt het zelfstandig ondernemerschap?
Heel goed. Ik vind het erg fijn om mijn eigen dag in te delen. Ik ben vrij in mijn ideeën en in de uitvoering daarvan.

6. Waar haal je jouw inspiratie vandaan?
Ik kijk veel rond op internet en bezoek veel andere webshops. Daarnaast lees ik regelmatig artikelen over het runnen van een succesvolle webshop. En ik word heel blij van leuke reacties van klanten.

7. Heb je tot nu toe al je ambities waargemaakt?
Ambities mogen bijgesteld worden toch? Al had iemand drie jaar geleden gezegd dat ik fulltime bezig ben met de webshop, en een collega heb die elke ochtend de bestellingen in komt pakken en een gedeelte van de klantenservice op zich neemt, had ik het waarschijnlijk niet gelooft. Maar de lat kun je zelf ook altijd hoger leggen hè?

8. Wat wil je nog meer bereiken met Werkspijkersbroek.nl
Ik heb niet de ambitie om een ‘Wehkamp’ van de werkkleding te worden. Ik houd het graag persoonlijk. Met het kleine team waar we nu mee werken (4 dames in totaal) kunnen we dat goed waarmaken en dat wil ik graag zo houden. Daarnaast zorgen we er samen voor dat de webshop altijd up-to-date blijft, streven we naar een goede voorraadbeheersing en zorgen we voor een goede werksfeer, want ook werkplezier vind ik belangrijk.

9. Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
We beginnen uiteraard met het checken van de bestellingen uit de webshop en het behandelen van de e-mails. Vragen van klanten worden eerst beantwoord. Daarna worden de bestellingen ingepakt en zorgen we ervoor dat de voorraad in orde blijft. Zelf zorg ik er ook voor dat alle gegevens voor nieuwe artikelen worden verzameld en ik houd de administratie bij.

10. Heb je nog tips voor andere ondernemers?
Volg je hart, wees niet bang om te falen en vraag gerust advies aan een professional. Maar het belangrijkste is volgens mij dat je voldoening en plezier uit je werk haalt.