400.000 TON AARDAPPELEN

Sinds 1963 vormt Nedato (Nederlandse Aardappel Telers Organisatie) uit Oud- Beijerland een ultrakorte keten van teler tot klant. Door nauwe contacten worden vraag en aanbod nauwkeurig op elkaar afgestemd. Dat is goed voor de klant, want die krijgt precies wat hij wil. Maar ook voor de teler die gegarandeerd is van de afzet van zijn aardappelen.

TELERS VORMEN DE BASIS
De verbondenheid met de teler en zijn aardappel vormen al meer dan vijftig jaar de basis voor Nedato’s bestaan. De gezamenlijke wortels liggen letterlijk in de beste klei- en zandgronden. Kwaliteit, innovatief vermogen, respect voor de natuur en transparantie zijn de belangrijkste pijlers onder de coöperatie van aardappeltelers. De circa 500 aangesloten telers zijn verzekerd van hun afzet en worden intensief begeleid op het gebied van teelt, oogst en bewaring om een zo goed mogelijk bedrijfsrendement te halen. Door bundeling van krachten op het gebied van kennis en een gevarieerd aanbod van toonaangevende aardappelproducten is Nedato interessant voor een brede groep afnemers.

INTENSIEVE CONTACTEN
Als een van de grote spelers op de Europese aardappelmarkt wordt grote waarde gehecht aan goede en intensieve ondersteuning van klanten en telers. Zij hebben vaste aanspreekpunten die dagelijks voor hen klaar staan: deskundig, enthousiast en persoonlijk. Niet voor niets bestaan vele relaties al decennialang. Dat geldt zowel voor klanten uit de retail, als de foodservice, verwerkende industrie, export-, horeca- en cateringbedrijven in binnen- en buitenland. Zo wordt er naar meer dan 40 verschillende landen geëxporteerd.

EXTRA WAARDE VOOR KLANTEN
Naast het leveren van een prachtig product is het onderhouden van een betrouwbare relatie even belangrijk. Met een divers aanbod en verpakkingsmogelijkheden, en kwaliteits-, logistiek- en marketingadvies biedt Nedato extra waarde aan haar klanten. De basis voor de relatie is natuurlijk een kwalitatief hoogwaardige aardappel. Om de kwaliteit te garanderen, worden doorlopend kwaliteitstesten uitgevoerd in het eigen laboratorium. De kennis die vergaart wordt, wordt teruggekoppeld aan de telers. Zo zijn zij in staat om voortdurend hun processen en technieken met respect voor de natuur te innoveren. En kan het hele jaar door een prachtig product geleverd worden. Daarnaast voldoet Nedato aan de strengste internationale kwaliteitseisen, zijn ze in het bezit van diverse certificaten en hebben ze als enige aardappelbedrijf de 3e trede van de MVO prestatieladder bereikt.