Aan de tafel met…

 

(v.l.n.r. Hilde Pors – Focus On Legal, Jaap Giljam – Aannemingsbedrijf van Driel en Irene van Cappellen – Marketing Madame)

 

Even voorstellen:

Mijn naam is Hilde Pors, 49 jaar, moeder van drie superleuke kinderen en woonachtig in Numansdorp.
Sinds 2000 ben ik werkzaam als advocaat. Na 18 jaar in loondienst te hebben gewerkt, heb ik medio 2018 Focus on Legal opgericht, mijn eigen advocatenkantoor. Ik besta dus alweer bijna vijf jaar.

Ik ben gespecialiseerd in commerciële contracten, privacy en intellectueel eigendomsrecht. Ik help bij het opstellen en uitonderhandelen van bijvoorbeeld licentieovereenkomsten en geheimhoudingsovereenkomsten. Daarnaast kunnen bedrijven mij ook benaderen voor interim opdrachten, als advocaat of als (corporate) legal counsel. Deze afwisseling werkt erg goed voor mij.

Zo ben ik nu onder andere als corporate counsel actief voor NIZO food research en vervang ik ook een advocate die met zwangerschapsverlof is. Ik werk zoveel mogelijk vanuit mijn kantoor aan huis. Om een beetje rust te bewaren (of krijgen) loop ik graag een rondje hard door de frisse wind van de polder. Daar is Numansdorp natuurlijk een uitstekende plek voor.

Ervaar jij als ondernemer hinder van de wegwerkzaamheden bij de Heinenoordtunnel en Haringvliet brug?

Ik ondervind als ondernemer niet echt hinder van de sluiting, omdat ik voornamelijk vanuit huis werk en mijn afspraken buiten het eiland plan op de dagen dat de tunnel/brug geopend is. Echter, als moeder van kinderen met dans- en voetbalactiviteiten, met name in het weekend, ondervind ik behoorlijke hinder van de sluitingen. De door HW onderweg gemaakte digitale kalender met de
afsluitingen is daarbij wel een uitkomst.

Even voorstellen:

Ik ben Jaap Giljam, mede-eigenaar van Aannemingsbedrijf van Driel uit Maasdam. Inmiddels ben ik 15 jaar werkzaam in de uitvoerende bouw. Ik geniet er iedere dag van om klantwensen te realiseren, samen met onze collega’s.

Aannemingsbedrijf van Driel is een gevestigde naam in de markt en is al meer dan 125 jaar actief in de voorbereiding en realisatie van een grote diversiteit van bouwprojecten en opdrachten. Vanuit Maasdam werken we vooral in de regio’s Hoeksche Waard en Rijnmond, maar je ziet ons ook met regelmaat in Brabant en Zeeland. Dagelijks werken we met een team 30 enthousiaste collega’s aan tevreden opdrachtgevers. Onze projectomvang en type opdrachtgever is gevarieerd, waardoor geen dag hetzelfde is. Verder kennen we een gezonde groei en zijn we op zoek naar vakmensen die waarde hechten aan het leveren van kwaliteit en het werken binnen een team professionals.

Ervaar jij als ondernemer hinder van de wegwerkzaamheden bij de Heinenoordtunnel en Haringvliet brug? 

De afsluiting van de Heinenoordtunnel en Haringvlietbrug hebben een grote impact voor ons bedrijf. De reistijd van en naar onze klanten neemt aanzienlijk toe. Zelf verwacht ik een enorme overbelasting op de N217 met alle gevolgen van dien. Daar zien we nog het meeste tegenop. Ook in de toekomst zal dit niet voorbij zijn, gezien dat ambities van de industriële bouw aan deze zijde van de A29.

Even voorstellen:

Ik ben Irene van Cappellen, ook wel bekend als MarketingMadame. Ik werk als marketingstrateeg en help ik bedrijven bij het analyseren, optimaliseren en aanpakken van hun marketingstrategie. In mijn werk merk ik dat veel bedrijven starten met social media, e-mailmarketing of zelfs online campagnes zonder dat ze nagedacht hebben over hun strategie. Ze merken dat resultaten tegenvallen. Dat is het moment dat ik graag aan tafel kom om met hen uit te zoeken waar ze voor staan en welke marketingmiddelen daarop aansluiten.

In 2018 zei mijn baas dat ze met haar bedrijf stopte, ik twijfelde geen moment en zei haar dat ik onder mijn eigen naam verder zou gaan (ik was haar enige medewerker). Binnen een maand had ik een eigen bedrijf met kantoortje en welgeteld één klant. Bij mijn opleiding Small business & Retailmanagement had ik geleerd dat je daar eerst eens een goed plan voor moest schrijven, maar dat was destijds wel het laatste waar ik aandacht!

Ondertussen zijn we 5 jaar verder en ben ik nog elke dag blij dat ik die stap heb gemaakt om voor mijzelf te beginnen. En dat plan? Dat is ondertussen ook gekomen.

Sinds 2021 woon ik in de Hoeksche Waard waar mijn roots in Oud-Beijerland liggen. Maar wonen en werken is wel iets anders dan op visite komen. Ik heb gemerkt dat het ondernemerschap hier nog leuker en gemoedelijker gaat. Ik ben benieuwd wat er de komende jaren nog gaat komen.

Ervaar jij als ondernemer hinder van de wegwerkzaamheden bij de Heinenoordtunnel en Haringvliet brug?

Ja daar ondervind ik zeker hinder van. Mijn klantenbestand zit ook deels in omgeving Rotterdam en Utrecht. Ik werk vooral bij klanten op locatie om efficiënt mogelijk te werken. Daarnaast geef ik ook trainingen, waarbij het erg belangrijk is dat ik op tijd aanwezig ben.

Nu het voornamelijk nog de weekenden betreft, is het te overzien, maar ik houd mijn hart vast voor het moment dat de tunnel een maand dicht gaat. Ik denk dat ik dan klanten ga vragen of ik op afstand kan werken. Hierdoor ben ik mij ook meer gaan beseffen dat ik graag zou willen werken in de omgeving waar ik woon. Dat is ook één van de redenen waarom ik Hoeksche Vriend ben geworden, zodat ik in de regio meer bekendheid krijg.  

Lees hier meer inspirerende verhalen uit het magazine: Hoeksche Zaken 2023-1