In 2019 namen Alex en Jeantine Spieker-Kruijthoff de Maria Hoeve over van Jeantine’s familie. Jeantine zet samen met haar man het boerenbedrijf op geheel eigen wijze voort als – naar eigen zeggen – ‘romantische boerin’. Vanuit haar winkel verkoopt ze de lekkerste zelfgemaakte producten, rechtstreeks afkomstig van het land. Op de Maria Hoeve ervaar je de kleinschalige en nostalgische boerenbeleving van vroeger, maar dan wel helemaal van nu.

In de winkel op het boerenerf staan de mooiste ambachtelijke producten. “Stuk voor stuk pure delicatessen,” zo omschrijft Jeantine de producten. “De producten en ingrediënten komen rechtstreeks van het land of uit de omgeving. Wij gebruiken bij het maken van de producten geen onnatuurlijke conserveringsmiddelen of smaakmakers. Je proeft echt de smaak van de natuur. Puur dus!”

 

Korte keten
“De stoofperen, appels en walnoten worden met de hand geplukt en rechtstreeks verkocht vanuit de winkel of ambachtelijk door ons verwerkt. Daarnaast verkopen wij onder andere huisgemaakte vruchtensiroop, dessertsauzen, walnoten in honing, granola en advocaat. Deze laatstgenoemde is ontzettend populair.

Wij werken met verse vrije uitloopeieren van Eibaar. We houden de keten kort: de pluimveehouder levert de eieren persoonlijk bij ons af, zonder tussenkomst van een pakstation. En andersom nemen zij direct onze advocaat mee en distribueren dit over de andere boerderijwinkels, kaasspeciaalzaken en supermarkten op de Zuid Hollandse Eilanden, waar ze ook hun eieren leveren.”

 

Romantische boerin
Jeantine omschrijft zichzelf als een ‘romantische boerin’. “We zijn een kleinschalig landbouwbedrijf en willen de consument dichter bij de producent brengen. We hebben ouderwetse hoogstam fruitbomen. Het plukken is veel lastiger dan bij laagstam bomen, maar de smaak is fantastisch. Het is allemaal kleinschalig, maar juist dat maakt het zo puur. Een groot deel van de producten wecken we in potten. Een ouderwetse methode om producten te bewaren die uitstekend past binnen de moderne, duurzame levensstijl.”

 

Cadeaupakketten en workshops
Jeantine verkoopt ook producten van andere – voornamelijk lokale – ondernemers, zoals chocolade van Reedijk, koffie van de Hoeksche Branders, vlees van Weiderund en droogbloemenboeketten uit Heinenoord. “Het assortiment in de winkel getuigt van de Hoeksche Waard als een voedselrijk en creatief eiland. Wij zijn trots om hier op eigen wijze aan bij te kunnen dragen. We hebben het meest complete assortiment van Hoeksche streekproducten. Naast de verkoop van losse producten stellen wij ook cadeaupakketten samen en organiseer ik workshops ‘Wecken en inmaken’, voor zowel bedrijven als particulieren. Je kunt in de winkel zelf een cadeaupakket samenstellen. Bij grotere orders is het belangrijk om ruim van te voren contact op te nemen. We maken immers alles zelf en dat kost tijd.”

 

Kom langs
Een bezoek aan de winkel is zeker de moeite waard. Hier zie je in één oogopslag het aanbod Hoeksche Waardse producten. De winkel is geopend op vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Jeantine Spieker-Kruijthoff

 

Landgoed Maria Hoeve BV
Telefoon 06-51000139
E-mail info@mariahoevestrijen.nl
Website www.mariahoevestrijen.nl
Bezoekadres
Weelsedijk 61
3291 LR Strijen