Allesbehalve een doorsnee bloemist

Lisette droomde altijd al van een eigen bloemwinkel, maar dan wel in haar eigen dorp ’s-Gravendeel. Toen de voormalige bloemist John van der Sar in 2013 stopte met zijn zaak, pakte Lisette haar kans en nam de zaak over. Een goede zet, want mensen rijden graag om voor een mooi boeket van Lisette en haar collega’s.

Wanneer je de winkel binnenstapt, wordt meteen duidelijk dat Bloembinderij Lisette allesbehalve een standaard bloemenwinkel is. De winkel biedt een enorme variëteit aan bloemen, zijden boeketten, bijzondere kamerplanten en trendy potten. De dames – zes in totaal – maken ter plekke de meest waanzinnige boeketten. Voor een uniek boeket ben je hier zeker aan het goede adres. Lisette vertelt: “Natuurlijk volgen we de trends, maar onze boeketten hebben duidelijk een eigen signatuur. Ik krijg vaak te horen van mensen dat als ze iets bijzonders zoeken speciaal hierheen komen. Zelfs vanuit de andere kant van de Hoeksche Waard en Dordrecht. Dat is leuk om te horen en bevestigt waar wij voor staan: onze bloemen verrassen en geven een goed gevoel!”

 

“Mensen rijden graag om voor een bijzonder boeket.”

 

Duurzame bloemist
Met ‘een goed gevoel’ doelt Lisette op het certificaat ‘duurzame bloemist’. “Bij de selectie van ons assortiment bloemen en planten houden we rekening met een duurzame teelt. Daarnaast proberen we onze eigen milieu- impact, waar mogelijk, te verlagen. Verder zien we strikt toe op de kwaliteit van de bloemen. Het is fijn als een boeket lang meegaat.”

 

Bloemabbonementen en kantoorbeplanting
Naast de verkoop vanuit de winkel biedt Lisette ook de mogelijkheid van een bloemen-abonnement voor zowel bedrijven als particulieren. “We hebben eigen bezorgers voor de omliggende dorpen. Voor de andere dorpen regelen we de bezorging vanuit ons Fleurop netwerk van bloemenspeciaalzaken. Daarnaast verzorgen we ook kantoorbeplanting, van idee tot uitvoering en onderhoud. We zijn een groot voorstander van hydrocultuur. Dit zorgt ervoor dat de planten er altijd representatief uitzien met slechts weinig onderhoud.”

 

Fleurige feestdagen
Met de feestdagen voor de deur draaien Lisette en haar team overuren. “Rond deze perio de krijgen we veel aanvragen voor speciale kerststukken en boeketten. Voor bij de mensen thuis als gezellig interieuritem, op kantoor en als relatiegeschenk. We verzorgen ook het optuigen van de kerstboom. Elk jaar mogen we voor een bedrijf een kerstboom van 3,5 meter hoog leveren. Voor de versiering is een hoog werker nodig, maar dat regelen we gewoon. We zijn niet alleen creatief met onze boeketten, maar ook in onze manier van werken. We bedenken voor alles een creatieve oplossing.”