Bouwen of verbouwen, waar moet je op letten?

Gefeliciteerd! Je hebt een nieuw huis gekocht of een kavel waar je je droomhuis op gaat bouwen. Of je gaat juist je huis verbouwen. Dan komt er een hoop op je af en moet je veel keuzes maken. Kan jouw restaurant, kantoor, thuiswerkplek of woning wel een interieur oppepper gebruiken? Elke editie deelt Mijanou de Kreek van Mijanou Interieur handige interieurtips en bespreekt zij de laatste trends. Met de zomer in aantocht draait het dit keer niet alleen om binnen, maar ook om buiten.

Belangrijk
Tijdens zo’n proces is het belangrijk om goed na te denken over de functies en efficiënte indeling van de ruimtes, verlichting (hoe is de natuurlijke lichtinval), welke sfeer wil ik, materialen en kleuren. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Laat je hierover goed adviseren, zodat je geen verkeerde keuzes maakt.

Bedrijven
Ook als je als bedrijf gaat (ver)bouwen is het belangrijk om over deze zaken na te denken. Houd hierbij ook rekening met wat je als bedrijf wilt uitstralen. Welke interieur stijl, kleuren en materialen passen bij jouw bedrijfsidentiteit? Ga je voor duurzaam, hip of een warm huiskamergevoel? Denk in het geval van een winkel ook na over looproutes en wist je dat kleuren van invloed zijn op de eetlust van gasten?
Restaurant Ruby Rose (Utrecht) kiest bewust
voor warme kleuren in het interieur. Dat
zorgt niet alleen voor een warm onthaal,
maar schijnt ook de eetlust op te wekken.
© Lars Verkroost

 

Binnen en buiten met elkaar verbinden
Vergeet verder de buitenruimte niet. Een (kantoor)tuin is tegenwoordig onderdeel van het interieur. Steeds vaker zie je dat binnen en buiten met elkaar verbonden worden. Vaak door middel van een terrasoverkapping of een aanbouw. Laat de kleuren en materialen uit je interieur terugkomen in bijvoorbeeld de accessoires buiten. Je kunt ook de vloer optisch door laten lopen door het gebruik van dezelfde kleuren en door drempels weg te halen. Een buitenruimte met een knipoog? Met bijvoorbeeld een bijzettafeltje of stoel in een gekke kleur heb je ook buiten een leuke eyecatcher. Of wat denk je van een oude Fiat in je achtertuin? Hiermee maak je een opvallend statement.

TIPS VAN MIJANOU
– Denk goed na over de functie van de (extra) ruimte
– Let op de natuurlijke lichtinval. Dit kan bijvoorbeeld van invloed zijn op het gebruik van de
kleur in je interieur.
– Laat je goed voorlichten over de voor- en nadelen van verschillende materialen.
– Maak een moodboard om te bepalen welke stijl / sfeer bij je past. Gebruik hiervoor bijvoor
beeld Pinterest, Woonmagazines, internet of vakantiefoto’s.
– Zorg voor een optimale indeling, zodat er geen loze ruimtes, rare hoekjes of onnatuurlijke
looproutes ontstaan.
– Schakel een onafhankelijke professional in die met je meekijkt, bijvoorbeeld een interi
eurontwerper of stylist. Deze behoedt je voor miskopen en kan je ontzorgen.
– Denk eens aan maatwerk meubels. Hierdoor ontstaan er eindeloze mogelijkheden en zorgt
voor een uniek interieur.

Kom je er zelf niet uit en wil je ontzorgt worden? Neem voor vragen gerust vrijblijvend contact op. www.mijanou-interieur.nl.