Hij leidt Broersen Automobielbedrijf, met sinds 2018 Broersen Autolease, al meer dan twintig jaar. Hans Broersen (61) krijgt één dezer dagen zijn zoon Max (25) aan zijn zijde. “We nemen een voorschot op de toekomst.”

 

Het is de bedoeling dat junior op den duur de nieuwe eigenaar van het autobedrijf in Numansdorp wordt. “Ik ga de komende tijd mijn vader assisteren, na verloop van tijd hij mij”, zegt Max, die opgroeide in het bedrijf van zijn vader. “Als dertienjarige waste ik auto’s en telde ik onderdelen. Later heb ik in het magazijn, receptie en in de verkoop gewerkt. Dat laatste doe ik nog steeds. Ik heb het bedrijf op mijn gemak kunnen ontdekken, zeg maar.” Toch was het geen vanzelfsprekendheid dat hij het bedrijf in de toekomst zou gaan overnemen. “Ik heb er goed over nagedacht, maar het bedrijf zit in mijn hart.” Vader Hans vindt het ‘hartstikke’ leuk dat hij straks wordt opgevolgd door zijn eigen zoon. “Ik zou liegen als ik zeg dat het mij niets doet. Ik ben reuzetrots. Ik heb hem niet onder druk gezet, het is zijn eigen keuze. Hij heeft een prima opleiding genoten – hij heeft hbo small business en retail gedaan – en kent inmiddels al ins en outs van het bedrijf.”

Op één ding na: leidinggeven aan het autobedrijf. Dat doet hij aan de hand van zijn vader. “We komen samen op kantoor te zitten”, zegt Max. “Ja, op elkaars lip”, vervolgt hij lachend. “Maar ik verwacht geen problemen, hoor. Ik kan het goed met hem vinden.” Het automobielbedrijf heeft meerdere poten, de jongste is de leasetak: Broersen Autolease.

“We zijn daar in 2018 mee begonnen”, vertelt Hans. “Van full operational lease en netto operational lease tot shortlease. We bieden alle denkbare vormen aan, voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. Van Opel tot Ford.” Ook bij de leasetak is het handels merk van Broersen duidelijk waarneembaar. “Persoonlijke service staat bij ons voorop.”

Hans Broersen


Broersen auto’s
Telefoon +31 (0) 186- 680 441
E-mail hans@broersenautos.nl
Website www.broersenautos.nl

Bezoekadres
Edisonstraat 16
3281 NC Numansdorp