Dat klikt

Ze is van origine architectuurfotograaf, maar inmiddels heeft Bianca de Bie ook veel ervaring met (zakelijke) reportages. Met haar spontane verschijning zorgt ze voor een ontspannen sfeer. Mensen voelen zich op hun gemak en dat zie je terug in haar sprekende foto’s.

Veel mensen gaan niet graag op de foto. Ze duiken zelfs spontaan weg als ze een camera zien. Maar voor Bianca maken ze graag een uitzondering. Haar enthousiasme werkt blijkbaar aanstekelijk. Haar gezicht zit vaak verstopt achter de camera, maar haar grote glimlach ontgaat niemand. Daar ga je zelf ook spontaan van lachen, zélfs als je op de foto moet.

Ontspannen sfeer
“Ik ga zelf ook niet graag op de foto,” bekent Bianca. “Maar soms maak ik bij gebrek aan een model een uitzondering. Als architectuurfotograaf heb ik een grote voorliefde voor trappenhuizen. Zo’n setting levert altijd spannende plaatjes op. Als ik geen model heb, dan zet ik mezelf op de foto. En ja, dat vind ik erg ongemakkelijk, maar deze ervaring helpt me wel bij het creëren van een ontspannen sfeer. Ik probeer altijd van elke shoot een klein feestje te maken.”

Oog voor detail
Bianca ontgaat geen detail. Een centimeter meer naar links, je telefoon uit je zak en misschien toch dat bovenste knoopje open… Elk storend element wordt vakkundig geëlimineerd. Vanuit haar ervaring als architectuurfotograaf werkt ze met spannende composities en speelt ze met het licht. “Bij architectuurfotografie is het lijnenspel heel belangrijk. Ik merk dat ik op dezelfde manier portret- en productfoto’s maak. Er ontstaat een spannend en eigentijds geheel. Zonder dat het too much wordt en van het onderwerp afleidt. Ik denk dat ik hierdoor wel een heel eigen stijl ontwikkeld heb. Daar ben ik best trots op.”