De arbeidsmarkt in de Hoeksche Waard

 

Vanmorgen werd mij de vraag weer gesteld. Hoe gaat het nu op de arbeidsmarkt? Tja, dagelijks kun je in de media lezen over de krapte. Werkgevers komen moeilijk aan nieuw personeel. Wat merken wij hiervan in de Hoeksche Waard?

Volop mogelijkheden voor wonen en werken in de Hoeksche waard

Ook in de Hoeksche waard is er een probleem om het grote aantal openstaande vacatures te vervullen. De werkzaamheden aan tunnel en brug hebben als bijkomend voordeel dat mensen die in de Hoeksche Waard wonen steeds meer op zoek gaan naar een baan dicht bij huis om de files te ontlopen. Dit biedt kansen om het gat tussen vraag en aanbod te verkleinen. Ik zie hier nu al resultaat van 😊

Jongeren breken hun opleiding voortijdig af

Een andere ontwikkeling die we zien is dat bedrijven jongeren steeds eerder uit de schoolbanken trekken om ze maar snel aan zich te binden. Dit heeft als nadeel dat jongeren het nut van het papiertje / het diploma niet meer inzien en eerder hun opleiding staken. Te eenvoudig wordt hierbij voorbij gegaan aan het feit dat leren meer is dan alleen theorie. Er zit ook een stuk sociale ontwikkeling bij. Gelukkig zijn de praktijkopleidingen, werkend leren en deeltijdopleidingen weer populair geworden en zijn hier de werkgevers een belangrijke stimulator.

Overvloed aan keuze

De jongeren kunnen kiezen waar ze gaan werken. En laat dit nu juist voor hen best een luxe probleem zijn. Doordat ik voor verschillende bedrijven werk en inmiddels heel wat bedrijven ken, kan ik zowel de bedrijven als de jongeren helpen met hun keuze. Ieder bedrijf is écht anders en heeft zijn eigen DNA.

De arbeidsmarkt in de Hoeksche Waard is dus enorm in beweging. Super leuk dat we daarin met M2-Select onze bijdrage mogen leveren. Dit doen we met een breed scala van HR diensten.

Instroom

We helpen bedrijven als HR op afroep met het zoeken naar personeel en het invullen van hun vacatures. Met de passende Werving, de Employer Branding, de Selectie, maar ook het welkom heten, kennismakingsgesprekken en het introductieprogramma en het onboarden.
Daarnaast verzorgen we begeleiding en opleiding van HR medewerkers en Recruiters. Te veel vacatures zorgen voor een hoge werkdruk bij HR. Vaak ontbreekt de tijd om de nieuwe (Junior) Recruiter of HR medewerker op te leiden.

Doorstroom

Het behouden van personeel is eigenlijk het recruitment van nu. Hoe behoud je jouw talent? Welke begeleiding geef je en wat zijn de opleidingsmogelijkheden, de employee journey? Ook daarvoor kan je bij ons terecht.

Uitstroom

Hoe neem je netjes afscheid van je personeel, de offboarding? Hoe maak je van jouw vertrekkende medewerker een ambassadeur? We vinden het heel belangrijk om hier serieus aandacht aan te kunnen besteden.

👉10 jaar M2-Select

Dit jaar bestaat M2-Select alweer 10 jaar. Daar ben ik best trots op.
We hebben onze HR diensten voor de duidelijkheid in een afbeelding gezet. Herken jij dit? Bel mij dan gerust met jouw HR vraag.

Hartelijke groet, Marytha 06-51756414

———–

Ga naar de pagina van M2-Select.

Ga terug naar de homepage: Hoeksche Zaken