De kracht van CVU

Gevarieerd en uitdagend. Zo omschrijft Hoeksche Waarder Gerwin Oevermans (47) zijn werk als manager bij CVU Uitvaartzorg waar hij verantwoordelijk is voor het uitvaartteam. “Tegenwoordig is vrijwel alles mogelijk. Wij proberen iedereen daarom zo goed mogelijk te ondersteunen bij hun keuzes. Ook duurzame uitvaarten zijn mogelijk. Voor ons is eigenlijk niets te gek.”

Onze kracht
CVU weet zich goed te onderscheiden ten opzichte van andere uitvaartondernemingen. Zo heeft ze zelf bijvoorbeeld zeven uitvaartcentra in de regio. “Als er nu een familie belt om vanmiddag nog hun vader te bezoeken die bij ons opgebaard ligt, dan gaat dat ook gebeuren. Mensen hebben maar een aantal dagen tot de dag van de uitvaart om afscheid te nemen. Wie zijn wij dan om te zeggen: het komt ons vandaag niet uit?” Een tweetal uitvaartcentra beschikt tevens over zogenaamde 24 uurs afscheidskamers. De nabestaanden kunnen dus echt 24/7 hun dierbare bezoeken zonder onze tussenkomst. Naast eigen uitvaartcentra heeft CVU onder andere ook eigen overbrengauto’s en rouwauto’s. Op deze manier is CVU niet afhankelijk van anderen, weet Gerwin.

Een ander sterk punt is dat CVU ook een eigen grafische en audiovisuele afdeling heeft. Zo kan de zorg voor het maken van de rouwkaart en de foto-presentatie volledig uit handen worden genomen. Mensen uit de Hoeksche Waard kiezen bijvoorbeeld met regelmaat een echte Hoeksche Waardse rouwkaart, merkt Gerwin. “Daarom hebben we een professionele foto van een landschap in de Hoeksche Waard gemaakt, die we hebben toegevoegd aan ons assortiment. Maar het kan natuurlijk ook iets heel anders zijn, zoals het gebruiken van een zelfgemaakt schilderij voor de rouwkaart. Wij hebben de professionele apparatuur hiervoor, dus alles is mogelijk.” Ook na de uitvaart houdt de zorg van CVU niet op. “Onze nazorgmedewerkster, die tevens rouw- en verliesdeskundige is, kan nabestaanden desgewenst bijstaan met de afwikkeling van praktische zaken en/of met rouw- en verliesverwerking. Echt een bijzondere service van CVU.”

“Ja, CVU heeft een krachtig verhaal. Bij CVU geloven wij dat iedereen recht heeft op een kwalitatieve uitvaart. Iedereen is welkom bij CVU en wij zijn er voor iedereen in de regio. Wij bieden keuzes en maken de uitvaart zo persoonlijk mogelijk. Wij zijn echte regelaars en staan altijd voor de mensen klaar. Bij CVU zijn we dan ook betrokken en toegewijd. Met ons hele team.”, vat Gerwin nog eens samen.

Duurzame uitvaart
Momenteel is in de maatschappij veel gericht op het klimaat en duurzaamheid. “Ook dat kunnen we in de uitvaart terug laten komen”, vertelt Gerwin. “Onlangs is er in de Hoeksche Waard een natuurbegraafplaats geopend. Met een natuurbegraving word je echt één met de natuur. Bij een duurzame uitvaart kun je ook denken aan een kist van Hollands hout uit de bossen van Staatsbosbeheer, biologische bloemen of aan biologische catering. Je kunt het zo persoonlijk maken als je zelf wilt. Als iemand het klimaat en duurzaamheid belangrijk vond, dan is het natuurlijk prachtig om dit op deze manier terug te laten komen en er een hele persoonlijke uitvaart van te maken.”

Denk je weleens na over je eigen uitvaart?
Er zijn dus genoeg voorbeelden om aan te geven wat er allemaal mogelijk is. Gerwin benadrukt graag waarom het zo belangrijk is om ook over je eigen uitvaart na te denken. “Hiermee voorkom je dat je je nabestaanden opzadelt met lastige keuzes. Wij organiseren daarom regelmatig informatiemomenten en open dagen om mensen te informeren over de mogelijkheden. Enerzijds over de invulling van de uitvaart, maar anderzijds ook over de bewustwording van de kosten. Het is goed om te weten dat wij bijvoorbeeld een Depositofonds hebben waar mensen geld kunnen storten wat gereserveerd wordt voor de uitvaart. Stel je komt plotseling te overlijden, dan is het fijn dat je wensen al gedocumenteerd staan en dat het financieel ook goed geregeld is. Een hele zorg minder.”