DE SMAKEN VAN DE HOEKSCHE WAARD

Kies je voor lekker ‘Van Duchtbij’ of voor een ‘Boitegeweun’ pakket? Hoeksch Hout biedt verschillende pakketten met daarin een selectie van de lekkerste lokale producten. En voor wie echt niet kan kiezen, is er altijd het maatwerk pakket, dat geheel naar eigen wens kan worden samengesteld.

HOEKSCHE CHIPS
Hoeksche Chips is een product dat dagelijks vers wordt gebakken op de boerderij Hoeksche Hoeve. Voor de chips worden alleen eigen duurzaam geteelde aardappelen gebruikt. Deze aardappelen worden in uitstekende kleigrond geteeld, waaruit de beste aardappelen worden gekozen. Vervolgens worden ze met schil gebakken, waardoor de chips een pure, authentieke aardappelsmaak krijgen.

SLAGERIJ SCHIPPER
Slagerij Schipper is een volambachtelijke slagerij uit Oud-Beijerland met een eigen vleeswarenproductie en worstmakerij. Het Hoeksche product dat zij aan het pakket toevoegen, is een heerlijke gerookte worst. Het worstje bestaat uit varkens- en rundvlees. Het varkensvlees is van het Zeeuws scharrelvarken met vrije uitloop, vers stro en voldoende voedsel en water. Het rundvlees komt van een vaste mester uit Benschop in de Lopikkerwaard waar de koeien het grootste gedeelte van het jaar buiten lopen en op het laatst afgemest worden. Schipper koopt ze zelf levend in bij boer Joop Schouten.

QUINOA VAN BOER EN ZUS
Broer Toon en zus Janna de Geus telen samen quinoa op hun boerderij in Mookhoek. Naast quinoa telen zij ook aardappels, uien, suikerbieten en tarwe. Speciaal voor dit pakket heeft Janna een heerlijk recept voor quinoa geschreven, met DAPS bier als de basis. Uiteraard vind je alle ingrediënten in het Hoeksch Pakket!

OPSTROOPWAFEL
De ambachtelijke stroopwafels van Karin de Meij en Paul Hoogenboezem uit Heinenoord zijn in het hele land populair! Ze bakken deze bijzondere wafels o.a. voor Hotel New York Rotterdam, Slot Loevestein en de Euromast. De opstroopwafels worden 100% met roomboter bereid en worden zonder toevoegingen gebakken. Elke opstroopwafel zorgt voor een verrassende smaaksensatie! Deze lekkernij is een echte een smaakmaker voor het Hoeksch Pakket.

APPELSAP VAN DE KIKKERSHOEK
De Kikkershoek is een boerderij in Mijnsheerenland waar diverse streekproducten worden geproduceerd. In de boerderijwinkel worden vele soorten aardappels, appels en peren verkocht. Ook kun je hier terecht voor walnoten, pruimen, kersen en zelfgemaakte jam. Daarnaast hebben ze veel groenten, zuivel en honing van collega’s uit de buurt. In het Hoeksch Pakket vind je een heerlijke appelsap, gemaakt van appels uit hun eigen boomgaard. Puur natuur dus!

MOSTERD EN MEER
Herma Lagendijk en Peter van der Gaag produceren allerlei lekkere biologische zaken die in potjes passen. Samen maken zij de lekkerste soorten mosterd, sauzen, chutneys, jams en siropen. In het Hoeksch Pakket zal je ook een smakelijke mosterddip aantreffen. Heerlijk te combineren bij bijvoorbeeld de Hoeksche Chips!

DAPS SPECIAAL BIER
De passie voor bier en het brouwen heeft bij Piet en Annemiek Deunhouwer de dappere doorslag gegeven hun eigen bier uit te brengen. Het speciaalbier ‘De Dappere’ is ambachtelijk gebrouwen met biologische mout en onbespoten hop. Het is een donker speciaalbier met een mooie volle smaak. Deze Hoeksche smaak zal je nog lang bijblijven!

KAARS VAN IAMOO
Iamoo is een merk dat mooie minimalistische essentials en stationary uit afval, gerecyclede materialen en geupcyclede grondstoffen produceert. Daarnaast worden de producten zo veel mogelijk in sociale ateliers gemaakt. Het merk wil twee maatschappelijke problemen oplossen. Bijdragen aan de afvalreductie en werkgelegenheid creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.