DE ZAKELIJKE MODETRENDS VAN DIT MOMENT: FASHIONTIPS VOOR HEM

Corona heeft overal invloed op. Zelfs op onze manier van kleden. “Nu mensen thuiswerken, merk je dat er veel aandacht is voor de comfort van kleding,” weet styliste en fashionblogger Sylvia van der Zande. “Dit vormt de rode draad in onze nieuwe businesscollectie voor zowel dames als heren. Comfortabel, maar wel representatief.”

#BRUINISBACK
Ook in de herencollectie zien we dit najaar veel bruintinten. Styliste Jennifer de Roos legt uit hoe je bruin kunt dragen zonder dat het oubollig of saai wordt: “Bruin is terug van weggeweest en je kunt deze kleur uitstekend combineren met neutrale tinten, zoals (gebroken) wit, beige en lichtgrijs. Draag bijvoorbeeld een bruine coltrui op een lichtgrijze jeans. Lichtbruin in combinatie met (licht)blauw kleurt ook heel goed. Denk aan een blauw overhemd met daaroverheen een bruine trui, gecombineerd met een donkere jeans.”

#ZAKELIJKJOGGINGPAK
“Het blijkt dat veel thuiswerkers in hun joggingpak of pyjama achter hun bureau zitten. Onze nieuwe herencollectie bewijst dat comfort ook fashionable kan zijn. We zien dit seizoen veel flexibele sweatstofjes, zowel in de colberts als in de pantalons. Dit draagt heerlijk comfortabel en ziet er dankzij de nette pasvorm toch verzorgd uit.”

#COLTRUI
“De coltrui mag dit seizoen zeker niet ontbreken. Je kunt een coltrui op verschillende manieren dragen. Draag hem onder een pak voor een stijlvolle look. Kies bij voorkeur voor een afwijkende kleur, zodat het geheel net wat meer opvalt. Je kunt een coltrui ook over een overhemd dragen. Het kraagje steekt dan net een beetje uit, maar geeft je outfit wel een speelse finish. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat de kleuren goed matchen.”

OUTFIT 1: LOGOPRINT
“Met deze klassieke look zit je altijd goed, mits je voor een goede pasvorm kiest. Model Robin heeft een sportieve bouw en daarom heb ik voor hem een skinny fit jeans uitgezocht. Combineer de skinny jeans bij voorkeur met een ruime sweater. Helemaal van nu zijn de opvallende logoprints. Deze comfortabele look is ideaal voor thuiswerkers.”

OUTFIT 2: CORPORATE COMFY
“Robin draagt een colbert met een subtiele bruinkleurige ruit. Deze kleur komt mooi terug in de effen broek, waardoor er eenheid ontstaat. Om het geheel te doorbreken, heb ik gekozen voor een lichte coltrui. Veel mensen denken dat een lichte kleur niet staat, maar door dit af te stylen met een donker colbert ontstaat er juist een sprekend geheel. De broek is gemaakt van comfortabele, hoogwaardige sweatstof en heeft insteekzakken en zelfs een koordsluiting. Het merk Profuomo maakt hiermee een knipoog naar de joggingbroek. Je kunt deze look ook combineren met een stoer spijkeroverhemd of een jeans.”