EEN KIJKJE DOOR DE LENS VAN FOTOGRAAF BIANCA

Bianca is een echte beelddenker. Wat naar eigen zeggen begon met ‘hapsnap fotografie’ werd pas echt serieus toen Bianca zeventien jaar geleden naar Australië vertrok voor een grote rondreis. Ze wilde deze bijzondere ervaring vastleggen, maar dan wel op de juiste manier. Daarom volgde zij voor vertrek haar eerste fotografiecursus en daar bleef het niet bij…

Na diverse cursussen volgde Bianca in 2015 de vakopleiding bij de Fotovakschool. Ze studeerde cum laude af in architectuurfotografie en haalde hier meteen haar eerste opdracht mee binnen voor Bogaerds Architecten uit Numansdorp. The rest is history, want inmiddels zien we Bianca’s werk overal terug. Zo ook in deze editie van Hoeksche Zaken. “Van het een kwam het ander,” vertelt Bianca. “Ik heb de opleiding nooit gevolgd met het idee om voor mezelf te beginnen, maar op een gegeven moment bleven de aanvragen binnenkomen. Voor dat ik het wist zat ik door al mijn vakantiedagen heen. Uiteindelijk besloot ik twee jaar geleden om de sprong te wagen.”

BEVLOGEN
“Hiervan heb ik nooit een seconde spijt gehad. Mijn werk is zo afwisselend en ik kom in contact met zoveel mooie mensen en bedrijven. De diversiteit is enorm. Ook hier in de Hoeksche Waard. Daar sta je niet altijd bij stil, maar dankzij mijn werk word ik hier telkens weer aan herinnerd. Het is toch gaaf om hier onderdeel van te mogen zijn?! En het is nog gaver om die bedrijvigheid en bevlogenheid op een eigentijdse en verrassende manier vast te mogen leggen.”

OPVALLEND LIJNENSPEL
Bianca’s grote passie is architectuurfotografie. “Hierbij is oog voor het lijnenspel en compositie ontzettend belangrijk. Ik merk dat ik op dezelfde manier portret- en productfoto’s maak. Hierdoor krijg je vaak de meest verrassende en eigentijdse beelden. Die stijl bevalt je of niet, maar het is voor klanten vaak wel een reden waarom ze juist mij vragen. Daarnaast let ik ook goed op details. Zit er geen telefoon in je broekzak? Hangt je ketting goed? Wat gebeurt er als je het bovenste knoopje van je blouse open of juist dicht doet? Terwijl ik door de lens kijk, draaien mijn (visuele) raderen op volle toeren. Ik ga voor het perfecte plaatje.”