Fair Wines: once you go pure, there ain’t no cure?

Toen Peter Los, eigenaar van Fair Wines, zijn eerste natuurwijn dronk, wist hij het meteen: deze wijnen gaan het verschil maken. De wijnwereld was teveel ‘massa is kassa’, maar dat kon zeker anders en duurzamer. Het grootste verschil tussen een echte natuurwijn en een standaardwijn zit in de zuiverheid van de wijn. Een natuurwijn bestaat voor de volledige 100% uit druif, en dat proef je!

Sinds 2003 handelt in Peter in wijn. De eerste wijn die hij verkocht was een ‘Chianti Classico’, een historische Italiaanse rode wijn.Tegenwoordig bestaat het assortiment uit zo’n 200 verschillende wijnen. Daarnaast kunnen er ook unieke olijven en kazen worden besteld. De wijnen in het assortiment gaan door een strenge keuring en moeten echt aan een aantal specifieke eisen voldoen. Ook probeert Peter zoveel mogelijk bij de wijnhuizen langs te gaan voor een kijkje in de keuken en om de wijn te proeven. Op deze manier weet hij precies wat hij verkoopt.

De wijnen zijn specifiek bedoeld voor de horeca. Diverse restaurants in de Hoeksche Waard hebben natuurwijnen van Peter op de kaart staan, maar ook in bijvoorbeeld Amsterdam en Den Bosch worden de wijnen geschonken. De wijnen van Fair Wines worden gemaakt door kleine gepassioneerde producenten in Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal, Zwitserland en Chili. Op het merendeel van de wijnen heeft Peter een exclusiviteit. Als echte liefhebber deelde Peter ook de crème de la crème uit zijn assortiment: Mythopia uit Zwitserland.

Wil je ook een exclusieve natuurwijn schenken in jouw restaurant/café? Kom dan zeker even proeven in het proeflokaal in Heinenoord, Boonsweg 13. Wie weet staan ze dan binnenkort ook bij jou op de kaart.