Feestelijke lancering nieuw zwemlesconcept Bres & Bo

Foto: v.l.n.r. Gijs de Kock (manager zwembaden Bres Accommodaties), Ernst-Jan Klein (Directeur – Bestuurder Bres Accommodaties) en Adriaan van der Wulp (wethouder gemeente Hoeksche Waard). © Heijblom Fotografie

Op woensdag 5 oktober vond in Sportcentrum de Boogerd in Oud-Beijerland de feestelijke lancering plaats van het nieuwe Bres & Bo zwemlesconcept. Dat is op initiatief van Bres Accommodaties ontwikkeld met als doel de zwemvaardigheid en -veiligheid van de kinderen in de Hoeksche Waard te vergroten. Kinderen halen met deze dierenvrienden spelenderwijs hun zwemdiploma’s A, B en C. De praktijk wijst uit dat deze lesmethode de motivatie van de kinderen vergroot en dat zij meer zelfvertrouwen opbouwen in het water.

Ontdek het mysterie van de Hoeksche Waard
Het zwemlesconcept bestaat uit een verhalenboek, stickers en munten. In het verhaal nemen Bres Bever en Bo Bosuil de kinderen mee op avontuur door het waterrijke landschap van de Hoeksche Waard. Onderweg leert Bres zwemmen met hulp van Bo. Het tweetal komt langs verschillende bekende plekken in de Hoeksche Waard. Bij elke stap vooruit, krijgt Bres een aanwijzing in de vorm van een sticker. Zo krijgt hij steeds meer te weten over het mysterie van de Hoeksche Waard. En als Bres zijn C-diploma haalt, wacht hem een wel heel bijzondere beloning… Net als Bres krijgen de zwemleskinderen bij elk volgend niveau een sticker (naast de gebruikelijke gekleurde polsbandjes) en wacht ook hen een verrassing als zij hun diploma halen.

Eerste exemplaar
De lancering vond plaats tijdens de uitreiking van het A-diploma. Dat werd voor de aanwezigen dubbel feest, want naast het A-diploma kregen de kinderen tevens het verhalenboek en de stickers mee en was er onder andere een meet and greet met Bres en Bo zelf.
Het eerste exemplaar van het verhalenboek werd tijdens de lancering overhandigd aan wethouder Adriaan van der Wulp van gemeente Hoeksche Waard, in de aanwezigheid van ruim 40 kinderen en hun ouders/verzorgers. “In onze waterrijke Hoeksche Waard is zwemveiligheid van groot belang”, stelt Van der Wulp. “We zijn dan ook blij om te zien dat Bres Accommodaties, die voor ons de gemeentelijke voorzieningen beheert en exploiteert, zich voor dit belangrijke doel inzet.”

“In onze waterrijke Hoeksche Waard is zwemveiligheid van groot belang” – wethouder Adriaan van der Wulp

Zwem-ABC
Gijs de Kock, manager zwembaden bij Bres Accommodaties, is verantwoordelijk voor de introductie van het nieuwe zwemlesconcept en noemt het een waardevolle toevoeging op het zwemlesaanbod in de Hoeksche Waard. “De Nationale Raad voor Zwemvaardigheid adviseert het complete Zwem- ABC te behalen. Alleen met diploma C beheersen de kinderen voldoende vaardigheden om in een zwembad met attracties, open water en bij onverwachte situaties zelfredzaam te zijn. Door het toevoegen van een avontuurlijk spelelement hopen we dat de kinderen gemotiveerd blijven om door te gaan voor hun C-diploma.”

Samenwerking
In de toekomst hoopt Bres Accommodaties de karakters Bres en Bo nog breder in te kunnen zetten, mogelijk ook in samenwerking van andere partijen. De kans dat Bres en Bo straks vaker opduiken in de Hoeksche Waard is daarom heel goed mogelijk. Op dit moment ligt er al een langdurige samenwerking met Natuurmonumenten.

Over Bres Accommodaties
Bres Accommodaties exploiteert, beheert en onderhoudt in opdracht van gemeente Hoeksche Waard een groot deel van de gemeentelijke accommodaties. Door efficiënt beheer en onderhoud en verduurzaming van het vastgoed houden we de accommodaties veilig, betrouwbaar, betaalbaar en aantrekkelijk voor inwoners, bedrijven en verenigingen. Ook voor de toekomst. Daarnaast zorgen onze vriendelijke medewerkers voor een gastvrije ontvangst en faciliteren we lokale bewonersinitiatieven en verenigen bij het organiseren van activiteiten.