Goed eten verbindt: Shared dining bij ’t Land van Wale

Experts zijn het erover eens: “Zolang je blijft ondernemen vanuit je hart, dan overleef je een crisis als dit.” Jeroen van der Sluis is hiervan het treffende voorbeeld. Tijdens de lockdown toverde hij zijn restaurant om tot inpakstraat en bezorgde hij zijn beroemde shared dining-concept aan huis. Dat viel heel goed in de smaak en Jeroen draaide overuren als bezorger. Ondanks dit succes viert hij de dag dat zijn restaurant weer volledig open mag.

Met het shared dining-concept @ home bracht ’t Land van Wale de afgelopen maanden de lekkerste kleine gerechtjes bij mensen thuis. Niet alleen vaste klanten maakten veelvuldig gebruik van de bezorgmogelijkheid, ook nieuwe klanten waren overtuigd: “Dit is zo goed!” Voor Jeroen een mooi compliment. “Ik ben ontzettend dankbaar dat mensen ons niet vergeten zijn. Maar we kunnen niet wachten tot we weer gewoon open mogen. Op 8 juni opent ons terras. We stoppen dan met bezorgen, zodat we onze aandacht weer volledig kunnen richten op onze gasten. Zoals het spreekwoord luidt: Je kunt geen twee heren tegelijk dienen.”

Eten is beleven
“Eten is beleven, dat gaat verder dan een kwalitatief en smaakvol gerecht. De locatie, de vriendelijke ontvangst door de gastvrouw, het gezelschap… Al deze elementen moeten kloppen voor de ultieme gastbeleving. Ook al is de bezorgmaaltijd nog zo goed, dit mis je. Niet alleen de gasten, maar wij zelf ook. Je werkt in de horeca, niet alleen omdat je van goed eten houdt, maar ook van mensen. Zodra het weer mag, gaan we volledig open. We zijn er helemaal klaar voor. We hebben de lockdown ook aangegrepen om de uitstraling van het restaurant te veranderen. Het shared dining-concept zetten we voort, weliswaar met nieuwe gerechtjes. Elke vier maanden vernieuwen we de menukaart, zodat we onze gasten kunnen blijven verrassen.”