Groot onderhoud Kiltunnel

Aannemerscombinatie sKILs (bestaande uit Mourik Infra en Dynniq Nederland BV) is volop bezig met het groot onderhoud. Voor het komende half jaar staan de volgende werkzaamheden op de planning die gevolgen kunnen hebben voor jou.

Mei
Vanaf 17 mei is in beide richtingen tolstraat 1, waar contant kon worden afgerekend, niet meer toegankelijk. Let vanaf 17 mei goed op boven welke tolstraat het pictogram van de tolbeambte staat. Dit is de straat waar je contant kan betalen! Straat 4 blijft beschikbaar voor de hulpdiensten en breed transport.

Oktober
In oktober werken wij twee weekenden aan het tolplein. In het eerste weekend is er een beperkt aantal tolstraten in beide richtingen open. In het tweede weekend wordt de tunnel afgesloten voor verkeer vanuit de Hoeksche Waard richting Dordrecht. Ook zijn er maar een beperkt aantal tolstraten richting de Hoeksche Waard open. Houdt u rekening met enige hinder. Tijdens deze weekenden is de tunnel tolvrij.

November
De vluchtdeuren in de tunnel worden in november vervangen. Dit betekent dat in deze periode in beide richtingen alleen de rechter rijbaan in de tunnel open is tijdens de werkzaamheden. Dit wordt met signalering boven de weg aangegeven.

De data voor de weekenden en de werkzaamheden aan de vluchtdeuren communiceren wij via onze app, website en overige communicatiekanalen. Dus wil jij volledig op de hoogte blijven van ons groot onderhoud? Meld je aan voor onze nieuwbrief via www.kiltunnel.nl of download onze omgevingsapp voor Apple of Android via de QR-code.

Over de Kiltunnel
De Kiltunnel is opengesteld in 1977 en is daarmee een van de oudste onderwatertunnels van Nederland. De tunnel heeft een regionale functie en faciliteert tevens transport van gevaarlijke stoffen (categorie C), alsook grote aantallen fietsende schoolkinderen. In totaal passeren jaarlijks ruim vier miljoen weggebruikers de tunnel. Het beheer is in handen van het Wegschap Tunnel Dordtse Kil, waarin de aanliggende gemeenten en deprovincie Zuid-Holland vertegenwoordigd zijn. Voor meer informatie, zie: www.kiltunnel.nl