HAAL DE ZON IN HUIS

Barry Schipper is verkoopadviseur bij Easy Comfort: ”We zijn gevestigd in de Hoeksche Waard en hebben ook een kantoor in Rotterdam. Ik ben al een paar jaar bezig met de verkoop en installatie van Infraroodverwarming. Ik merk nu dat er een versnelling komt en dat mensen door de energietransitie steeds meer open staan voor deze simpele en effectieve manier van verwarmen.”

De verwarmingspanelen zijn van Nederlands/Duits fabricaat en verwarmen je gehele huis of juist specifieke plekken. Denk aan badkamers, slaapkamers of thuiswerkplekken. Naast consumenten wordt er verkocht aan kantoren, zorginstellingen, kerken, winkels en scholen. De panelen werken via Infrarood-C straling. Net als de zon, maar dan zonder de schadelijke UV-straling en zonder zichtbaar licht. Het grote verschil met traditioneel verwarmen is dat niet eerst de lucht maar direct jijzelf en de objecten in de kamer verwarmd worden. Een raam openen of goed ventileren is dan ook geen enkel probleem. En dat is in deze corona-tijden een extra voordeel.

De warmtepanelen zijn onderhoudsvrij, energiezuinig en hebben een levensduur van meer dan 20 jaar. Er is geen stofcirculatie zoals bij traditionele centrale verwarming. Daarnaast werkt deze manier van verwarmen tegen schimmelvorming en huisstofmijt. Ook weer een extra voordeel.

Schipper: “Onze klanten zijn vaak aangenaam verrast als ze de warmte van de panelen voelen. Ik vergelijk het altijd met het aangename gevoel van een lentezonnetje op je huid. We bevestigen de panelen aan het plafond. Vergelijkbaar met hoe je een lamp aansluit. Door de intelligente aansturing worden alleen die plekken verwarmd waar warmte nodig is. En dat scheelt flink in de kosten.”