(H)IJS FIJN! HOEKSCHE IJSTAARTEN

Maak je (kerst)diner compleet met de lekkerste ijstaarten van Hoeksche Zuivel. Na het succes van voorgaande jaren presenteert de ambachtelijke zuivelproducent ook nu weer vier heerlijke smaakcombinaties. Leuk voor jezelf, maar natuurlijk ook om cadeau te doen.

De ijstaarten zijn verkrijgbaar in de heerlijke smaken: witte chocolade framboos, hazelnoot pecan en karamel, yoghurt amarena en tripple chocolate. En nog lekkerder: made in de Hoeksche Waard, net als alle andere zuivelproducten van het melkveebedrijf in Maasdam. Eigenaresse Petra Commijs kwam drie jaar geleden op het idee om ijstaarten te maken speciaal voor de kerstperiode. “Met de ijstaarten bieden we mensen een snelle en kant- en-klare oplossing voor tijdens de drukke feestdagen.”

CORONAWINTER
“Alhoewel dit jaar de druk er misschien wel een beetje af is,” verzucht Petra. Ze doelt op de coronacrisis. “Kerst en Oud en Nieuw vieren met de hele familie of een grote groep vrienden zit er dit jaar vermoedelijk niet in. Hier hebben we onze portiegroottes op aangepast. In plaats van ijstaarten voor 10-12 personen verkopen we dit jaar taarten voor 3-4 en 6-8 personen. Maar je hoort me niet klagen hoor. We merken dat er sinds de coronacrisis veel meer vraag is naar lokale producten, direct van de boer. Niet alleen bij ons, maar door heel Nederland zie je deze tendens. De plannen voor de belevenissenboerderij liggen door corona stil, maar we zuivelen als nooit tevoren.”

NOSTALGIE
De coronacrisis zorgt niet alleen voor een nieuwe kijk op ons voedselsysteem, maar haalt ook nostalgische gevoelens naar boven. En daarover ‘gesproken’ lijkt de introductie van oer-Hollandse rijstepap een schot in de roos. “We breiden ons assortiment stukje bij beetje uit,” licht Petra toe. “Nieuwkomer deze winter is onze Hoeksche rijstepap, waarmee je
je weer voor even waant in grootmoeders tijd.”

TIP! Bestel je ijstaarten op tijd via www.hoekschezuivel.nl, want op = op.