HOEKSCH HYPOTHEEKHUYS: MET EEN FRISSE BLIK MEER MOGELIJK MAKEN

“Mijn vriendin runt een camping. Dat vindt iedereen leuk. Hypotheken vinden mensen meestal maar saai en ingewikkeld. Wij bewijzen het tegendeel. Een huis kopen moet van begin tot eind een feestje zijn! Van speuren op Funda tot en met de sleuteloverdracht. En dus ook het financiële stuk.”

Het zijn de duidelijke woorden van Arwin de Koning. Hij runt samen met Arno de Koning (geen familie) en Stefan de Ruijter sinds vorig jaar het Hoeksch Hypotheekhuys. Samen hebben de heren ruim zestig jaar ervaring in het vak. Waar Arwin met name klanten in de Hoeksche Waard bedient, zijn Arno en Stefan vooral actief op Voorne Putten onder de naam ‘VP Wonen’. “We mogen mensen begeleiden bij één van de grootste aankopen in hun leven. Dat is onwijs bijzonder, vinden wij, en het geeft een enorme voldoening als we iemand echt (verder) kunnen helpen. Met het juiste financieel advies is er vaak meer mogelijk dan men op voorhand denkt.”

INVENTIEF
“Dit vraagt wel om een inventieve en persoonlijke aanpak. Helemaal nu de huizenmarkt overspannen is. We kijken naar wat er wel mogelijk is om aan een huis te komen. We zoeken de grenzen op en komen met creatieve oplossingen. We hebben met onze vooruitstrevende aanpak al heel veel starters aan hun eerste huis geholpen. Dat vind ik nou fantastisch. Daarnaast hebben we ons ook gespecialiseerd in het begeleiden van gepensioneerden. De overwaarde van je huis is vaak een welkome aanvulling op het (pensioen)inkomen of kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het levensloop bestendig maken van de woning. We kennen de verschillende mogelijkheden en werken onafhankelijk, waardoor mensen zijn verzekerd van een eerlijk, oprecht en duurzaam advies. Voor deze oudere doelgroep kan een aflossingsvrije hypotheek trouwens ook interessant zijn. Mensen denken ten onrechte dat deze hypotheekvorm niet meer kan of mag, maar dat klopt niet. Het mag wel, maar je profiteert volgens de regels van de Belastingdienst niet van fiscaal voordeel. Maar dit is sterk afhankelijk van de situatie. We kennen genoeg praktijkvoorbeelden waarbij het andersom is: De voordelen van een aflossingsvrije hypotheek wegen tegenwoordig veelal ruimschoots op tegen de fiscale voordelen. De reden hiervan ligt met name in de historisch lage rente, waar door het belastingvoordeel aanzienlijk wordt geminimaliseerd.

Dit illustreert precies hoe wij zijn als bedrijf. We laten ons niet zomaar ‘afschepen’ door te acteren binnen de gangbare normen. Door met een frisse blik naar zaken te kijken, maken we vaak meer mogelijk dan verwacht.”