Hoeksche Brillen: Even voorstellen

Mijn naam is Maria, ik ben 34 jaar, getrouwd met Jasper en moeder van Cas (5) en Job (2). Wij wonen sinds 4 jaar in Goudswaard. Voor de geboorte van de jongens heb ik 10 jaar met veel plezier bij verschillende opticiens gewerkt. Job is geboren op de dag dat Nederland in lockdown ging. Kraamvisite was verboden, zodoende had ik tijd over. Zo ontstond het idee om zelf leesbrillen in te kopen en is Hoeksche Brillen ontstaan!

Hoeksche Brillen zijn mooie en hippe leesbrillen van een goede kwaliteit. Om deze brillen ook buiten Nederland te kunnen verkopen heb ik een account aangemaakt op Etsy.com. Etsy is een soort Marktplaats maar dan internationaal. Dagelijks komen er meerdere orders binnen, de meeste bestellingen komen uit Amerika maar laatst kwam er ook een uit Isle of Man. Dit geeft mij gigantisch veel energie en ik loop over van nieuwe ideeën! De collectie is nu ook uitgebreid met computer- en zonnebrillen. Het is inmiddels een fulltime baan geworden vanuit huis, maar de bijkeuken en zolder worden eigenlijk te klein…

Hoe combineer je het moederschap met het ondernemen?
Het is heel goed te combineren doordat ik vanuit huis werk. Cas zit in groep 2 en Job gaat sinds kort naar de peuterspeelzaal. Op die momenten ga ik volle bak, maar het komt ook regelmatig voor dat ik ‘s avonds laat nog pakketjes in sta te pakken. Ik ben heel blij dat ik op deze manier gewoon altijd thuis kan zijn voor de jongens, zeker nu ze nog klein zijn!