Hoeksche Zuivel nu ook thuisbezorgd

“Sorry, ik kon niet opnemen, want er werd een kalfje geboren.” Zo begint het gesprek met Petra Commijs.
Op de boerderij van Hoeksche Zuivel is geen dag hetzelfde. Zijn het niet de koeien, hondjes, jonge bezoekers of gezellige collega’s, dan zorgt Petra zelf wel voor een gezellige reuring, door telkens weer iets nieuws te verzinnen. Een nieuw zuivelproduct bijvoorbeeld of een tof event.

Het lijkt wel of Petra’s raderen voortdurend draaien. Altijd als we elkaar spreken, dan heeft ze weer iets nieuws bedacht. Zo werkt Hoeksche Zuivel sinds kort samen met de bezorgservices Ben & Pieter’s en Rechtstreex en er zijn zelfs al gesprekken met een derde partij. De verse producten van Hoeksche Zuivel kun je dus voortaan gewoon thuis laten bezorgen. Hoe lekker is dat?! “We spelen met deze bezorgservice in op de gemakstrend”, vertelt Petra. “De bezorging van boodschappen neemt al jaren op rij fors toe. Hiertussen mogen de producten van Hoeksche Zuivel natuurlijk niet ontbreken.”

Bewuste voeding
“Je merkt ook dat consumenten steeds meer voorkeur hebben voor vers en lokaal”, vervolgt Petra. “Met onze bezorgmogelijkheid brengen we onze producten rechtstreeks van de boer naar de klant. Zo maken we goede, lekkere zuivel voor nog meer mensen bereikbaar. Je vindt onze producten ook in steeds meer supermarkten en boerderijwinkels, maar de bezorgservice maakt de dekking nog meer compleet.”

Een andere trend is volgens Petra bewust en gezond genieten. Ze speelt hier onder andere in met de ontwikkeling van Hoeksche Zuivel Kefir. “Melkkefir bevat minder melksuiker (lactose) dan gewone melk door een speciaal fermentatieproces. Hierdoor is kefir over het algemeen beter te verdragen door mensen met een lactose-intolerantie. Kefir houdt je darmflora gezond.” Dit nieuwe product is sinds eind oktober verkrijgbaar.

Verder organiseert Hoeksche Zuivel regelmatig evenementen op de boerderij. Zo vond afgelopen zomer voor de vierde keer het succesvolle ‘Stampei op de boederij’ plaats en is er op 23 december een gezellige kerstmarkt ‘Korse Shoppe op d’n Stee’ [zie ook pagina 83]. Ook kun je bij Hoeksche Zuivel terecht voor kinderfeestjes, zakelijke evenementen, vergaderingen en workshops. Vanaf de zaal heb je een prachtig uitzicht over het erf en de weilanden. Het verveelt hier werkelijk nooit!