Hoeksche Zuivel stoomt door

Dit jaar bestaat Hoeksche Zuivel alweer drie jaar. Het assortiment is in een korte tijd flink uitgebreid en ook buiten het eiland vallen de Hoeksche zuilvelproducten in de smaak. De realisatie van een belevenissenboerderij gaat door corona wat lastiger, maar dit weerhoudt Petra Commijs, drijvende kracht achter Hoeksche Zuivel, er niet van om door te gaan.
De eerste stappen naar een nieuwe productie ruimte met winkel zijn gezet. Petra droomt al jaren van een eigen belevenissenboederij. Ze wil hiermee meer aandacht vragen voor het boerenleven: “Kinderen hebben tegenwoordig geen flauw idee waar hun eten en drinken vandaan komt. Ze weten soms niet eens dat melk van een koe komt. Met Hoeksche Zuivel wil ik het boerenleven weer terugbrengen bij de consument. Door de coronacrisis lopen de plannen vertraging op, maar we doen wat we kunnen. Zo hebben we het terras alvast uitgebreid en in de winkel vind je naast onze zuivelproducten ook streekproducten van andere aanbieders en handige toeristeninformatie. We werken sinds kort ook samen met de Hoeksche Tuk Tuk. Wij staan vermeld op de route. Mensen kunnen bij ons stoppen voor een lekker ijsje en koffie of thee met gebak. Die onderlinge samenwerking met lokale ondernemers vind ik heel waardevol. We versterken elkaar en samen zetten we de Hoeksche Waard op de kaart.”

Nieuw: Hoeksche toetjes
Ook het assortiment is voortdurend in ontwikkeling. “We spelen met onze zuivelproducten in op de actuele trends. Zowel op smaakniveau als op productniveau. Nieuw in ons assortiment zijn de eenpersoonstoetjes. Enerzijds gedreven vanuit de gezondheidstrend en anderzijds vanuit de gemakstrend. We bieden verschillende smaakcombinaties. Als gezond tussendoortje bieden we de variant met zelfgemaakte granola. De ingrediënten voor de granola halen we bij De Notenshop in Strijen. Voor de lekkere trek hebben we toppings van onder andere chococrisps, mini-speculaasjes en Smarties. Dankzij de portieverpakking zijn de toetjes ideaal voor onderweg of als tussendoortje op het werk, maar natuurlijk ook gewoon als een heerlijk dessert na de maaltijd.”

Oog voor het milieu
Door het aanbieden van eenpersoonsporties hoopt Petra ook een bijdrage te leveren aan minder voedselverspilling. “Zuivel wordt relatief vaak weggegooid, doordat er te veel in de verpakking zit en de houdbaarheidsdatum beperkt is. Dat is natuurlijk zonde. Onze verpakkingen zijn daarnaast gemaakt van gerecycled plastic of composteerbaar karton. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten houden we zo veel mogelijk rekening met de klantbehoeften, marktonwikkelingen én onze impact op het milieu.”

Hoeksche Zuivel
https://hoekschezuivel.nl/