Johnny Doodle: jouw ultieme genietmoment

Johnny Doodle is gemaakt door en voor levensgenieters. Chocolade is op zich al lekker, maar de makers van Johnny Doodle doen hier nog een schepje bovenop. Letterlijk in dit geval, want in plaats van de ingrediënten te vermengen met de chocolade, worden deze rijkelijk boven op de reep gestrooid. Smaken komen hierdoor maximaal tot hun recht en dit zorgt voor een unieke, aangename textuur en bite. Bij elk hap die je neemt, word je verrast door een nieuwe smaaksensatie. Genieten dus!

De bijzondere smaakcreaties komen uit de creatieve koker van chocolade connaisseur Joshua ‘Jos’ Schaap. “Zowel de chocolade zelf als de ingrediënten voor de topping worden met hoogste zorgvuldigheid geselecteerd,” vertelt Melanie Henzing, marketeer bij het chocolademerk. “Het verschil zit hem in eerste instantie in de basis, namelijk de receptuur van de chocolade zelf. Het aanbod chocola de producenten is niet groot en veel merken werken met dezelfde producent. Wij doen het net even anders en nemen onze chocolade af bij een Belgische producent die levert aan onder andere de patisserie. De textuur is veel verfijnder en de chocolade is gemaakt van 100% cacaoboter.”

Geen standaard nootje
“Daarnaast neemt de smaakkunstenaar alleen genoegen met de allerbeste ingrediënten. In plaats van een standaard nootje kiest hij voor een nootje afkomstig uit een suikerwaterbadje, gerold in honing en afgesprinkeld met ambachtelijk zeezout. Een hele mond vol, maar juist dit soort details proef je. Dat blijkt overigens niet altijd eenvoudig, want aan kwaliteit hangt nu eenmaal een prijskaartje. Terwijl we juist de belevenis van de chocolatier betaalbaar en toegankelijk willen maken voor iedereen. Maar Johnny Doodle is hier heel stellig in en doet geen concessies op smaak. Dan wordt het hem gewoon niet. Punt. Juist die eigenwijsheid maakt onze repen zo bijzonder. Gelukkig staat de eigenaar volledig achter deze aanpak, ondanks dat het commercieel soms een enorme uitdaging is. Dit is waar Johnny Doodle voor staat en dat proef je.”

Voor bij de borrel
Melanie benadrukt dat Johnny Doodle echt is bedoeld als genietmomentje. “Iedereen is tegenwoordig druk. Genietmomenten zijn schaars, maar als je dan geniet, doe het dan goed met alleen de mooiste producten. Vanuit die gedachte zetten we ook in op chocolade als borrelsnack, want waarom zou je alleen van chocolade genieten bij een kopje thee?

Toegegeven, ik moest ook even wennen aan het idee van een brok chocolade tussen kaasblokjes en worst, maar ik ben verkocht. Natuurlijk heeft Jos ook hier goed nagedacht over de juiste smaakcombinaties. Een stukje oude kaas bijvoorbeeld paired heel goed met onze Pecan & Maple Syrup. En onze pure reep is heerlijk bij een glas rode wijn. Daarnaast zien onze repen er ook nog eens tof uit. Zo maak je van de borrelplank een echte eye- catcher. Met Johnn Doodle geniet je met al je zintuigen.”

 

“Als je geniet, doe het dan goed met alleen de mooiste producten.”

 

Maak je eigen chocoladeborrelplank
Jos geeft je een paar handige tips voor een unieke borrelplank. Lekker voor een avondje samen op de bank, als genietmomentje met vrienden of tijdens de vrijdagmiddagborrel op de zaak. Voor kaas geldt de vuistregel: hoe zouter de kaas, hoe zoeter de tegenhanger mag zijn.

  1. Jongere kaas: een zachte melkchocola de met een zoete fudge, zoals Fudge & Brownie doet wonderen op de tong.
  2. Oudere kaas: geweldig met ZOET, zoals een Melk Pecan & Maple Syrup, die qua textuur lekker ‘meebrokkelt’ met de eventuele rijping kristallen van de oudere kaas. Een notige reep leent zich ook perfect. Het liefst met een zoutje, zoals onze Sweet & Salty Nuts.
  3. Blauwschimmel: NEEM PUUR NEEM PUUR NEEM PUUR. Ik weet niet of ik dit heb laten vallen, maar pure chocolade gaat subliem met blauwschimmelkazen. Denk aan onze Dark Banana & Almond eventueel vergezelt met een lekker notenbrood/ vijgenbrood.
  4. De volle smaak van worst, met zijn na tuurlijke suikers wordt goed geaccentueerd door het zoete van de chocolade. Puur is al snel te overheersend, maar een zoutige/zoete reep, zoals de Peanut Caramel en Sweet & Salty zijn uitstekend geschikt.