Jouw (bedrijfs)pand weer als nieuw?

De naam zegt het al: B.C.S. Gevelrenovatie BV is gespecialiseerd in reiniging, onderhoud en renovatie van gevels van woonhuizen, kantoren en monumentale panden. Eigenaar Jesse Zuidmeer leerde het vak van zijn vader. “Waar je mee opgroeit, word je mee besmet. En het mooie van dit vak is dat je echt eer hebt van je werk. De gevel knapt enorm op en dit leidt bovendien tot waardevermeerdering.”

B.C.S. Gevelrenovatie bestaat al sinds 1990. Vier jaar geleden nam Jesse het bedrijf over. “We zijn vooral in de Hoeksche Waard bekend, maar steeds meer particulieren en bedrijven van buiten de regio weten ons te vinden. We verzorgen scheurherstel, voegwerk, metselwerk, reiniging, restauratie en graffiti verwijdering. Dit soort werkzaamheden vragen om precisiewerk. Je mag de gevel immers niet beschadigen. Verder is voegwerk in grote mate bepalend voor het uiterlijk van de gevel. Ons voegwerk herken je aan de uiterst strakke uitvoering, ongeacht de soort voeg. Je ziet een pand opknappen, terwijl we bezig zijn. Dat maakt ons werk zo mooi. Het is echt zichtwerk en dat zien klanten ook.”

Levensduurverlengend

Onderhoud en reiniging van de gevel dragen bij aan de levensduur van een pand. Jesse licht toe: “Het pand ziet er niet alleen uit als nieuw, de gevel is ook weer voor jaren beschermd tegen invloeden van buitenaf. Nadat de gevel is gereinigd, verzorgen we het impregneren. We geven standaard tien jaar garantie op al ons werk. Twee jaar geleden hebben we geïnvesteerd in nieuwe straalmachines. De machines worden steeds geavanceerder, waardoor wij ons werk beter kunnen uitvoeren. Daarnaast kunnen we met deze machines stofvrij werken, waardoor we de overlast voor de omgeving aanzienlijk beperken. We zijn niet alleen kritisch op het eindresultaat, maar ook op de uitvoering zelf. Dat wordt gezien én doorverteld. Steeds meer mensen weten ons te vinden. Deze groei wil ik de komende jaren verder inzetten.” B.C.S. Gevelrenovatie is 24/7 bereikbaar voor spoedgevallen. “Lekkage of doorslaand vocht krijgen bij ons altijd prioriteit, om zo de gevolgschade te beperken. We werken met een team van vijf man en kunnen snel schakelen als dit nodig is.”