Interieurtips van Mijanou

Kan jouw restaurant, kantoor, thuiswerkplek of woning wel een interieuroppepper gebruiken? Elke editie deelt Mijanou handige interieurtips en bespreekt zij de laatste trends. En met de feestdagen voor de deur stelt ze dit keer de keuken centraal in haar verhaal. Lekker en gezellig eten!

Het is de tijd van het jaar om uitgebreid de keuken in te duiken. De keuken is al geruime tijd niet langer de plek waar alleen gekookt wordt. Tegenwoordig is de keuken onderdeel van een lifestyle en een compleet interieur. In de keuken gebeurt steeds meer. Het is een centraal middelpunt in huis geworden. Er wordt gekookt, geborreld, gegeten en de dag wordt er doorgenomen.

OPVALLEND DETAILS
Je ziet steeds meer dat mensen een royale woonkeuken verkiezen boven een grote living. Regelmatig zie ik de keuken als een echte eyecatcher voorbij komen. Dit bijvoorbeeld door de keuze van luxe apparatuur, zoals een wijnklimaatkast en de combinatie van bepaalde materialen. Maar ook door aangebrachte details, zoals een speciale greep op de kastdeur(en). Op deze manier maak je je keuken anders dan anders én persoonlijk.

EENHEID EN RUST
Om de keuken te betrekken bij de rest van de woning, worden steeds vaker kleuren en materialen in de keuken doorgetrokken in de rest van de woning of andersom. Zo ontstaat er eenheid en rust.

JE EIGEN KOFFIEHOEKJE
De ‘coffee corner’ is ook vaak een wens van veel mensen. Ee aparte plek waar de espressomachine staat met mooie kopjes, een mooi bakje voor de suiker en een karaf met waterglazen. Dit geheel afgestyled met een mooie vaas met bloemen en een geurkaars.

INDELING
Ook belangrijk is de indeling van de keuken. Je moet tenslotte efficiënt kunnen werken. Vaak heb je veel wensen, maar hoe past dit allemaal in de ruimte? En hoe betrek je de woonkamer erbij tot een geheel? Bij een maatwerk keuken kan vaak meer dan je denkt! Waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste keuken?
– Wat is de functie van de keuken? Alleen koken of moet er ook geleefd kunnen worden?
– Bedenk hoe intensief je de keuken gebruikt. Dit is onder andere belangrijk bij het kiezen van de materialen en apparatuur.
– Gezinssamenstelling. Met kleine kinderen is een natuursteen wellicht niet handig in verband met mogelijke vlekken.
– Moet het een praktische keuken zijn of wil je dat hij er ook esthetisch goed uitziet?
– Houd je van culinaire hoogstandjes bereiden dan heb je waarschijnlijk behoefte aan andere apparatuur dan wanneer koken niet je hobby is.
– Geen budget voor een nieuwe keuken, maar je wilt een andere uitstraling? Dan is een keuken wrappen een perfecte oplossing. Voor weinig geld geef je jouw keuken een nieuwe look.

TIP
Laat je goed adviseren over de voor- en nadelen van materialen en de mogelijkheden die er zijn om jouw droomkeuken te realiseren. Dit kan natuurlijk bij een keukenzaak, maar kan ook door een interieurontwerper gedaan worden. Een interieurontwerper kijkt niet alleen naar de keuken, maar naar het complete plaatje. Hierdoor sluit jouw droomkeuken naadloos aan bij de rest van het interieur.
Wil je een nieuwe keuken die aansluit op jouw inrichting, zodat alles één geheel wordt? Bel dan gerust vrijblijvend voor een kennismakingsgesprek 06 218 051 97 of mail info@mijanou-interieur.nl.
www.mijnaou-interieur.nl