Kracht en visie in pakkende videobeelden

Als kind was Quinn King dol op tekenen. Alles wat hij toen dacht en droomde, probeerde hij vast te leggen op papier. Als videograaf, editor en fotograaf doet Quinn nu eigenlijk nog steeds hetzelfde. Alles wat hij ziet en beleeft, zet hij om in sfeervolle, pakkende beelden. Maar nu professioneel. Quinn maakt aansprekende bedrijfsvideo’s, brandvideo’s, vacaturevideo’s, productvideo’s en aftermovie’s.

“Ik ben een echte beelddenker”, zegt Quinn. “Dus als ik bij een bedrijf over de vloer ben, kijk ik met andere ogen naar de organisatie dan de mensen die daar dagelijks rondlopen. Ik zie bijvoorbeeld de schoonheid van een bepaalde productiemethode of de uitstraling van een machine. Dat is het startpunt.
De mogelijkheid om overal iets unieks en origineels in te zien. Om de visie en de kracht van een bedrijf, een product of een werkwijze in beeld te vangen en zo de juiste boodschap over te brengen op de doelgroep.”

Quinn is dus niet alleen videograaf, maar ook communicatiestrateeg. “Ik denk altijd mee met de opdrachtgever. Wat is de wens en wat is het doel? En hoe kunnen we dat samen bereiken? Ik zoek naar oplossingen. Een positieve, ontspannen werksfeer is belangrijk voor mij. Wat ik doe, doe ik goed. Maar ik hecht ook veel waarde aan plezier tijdens het productieproces. Dat heeft ongetwijfeld met mijn roots te maken. Ik kom van Curaçao. Als het moet, ben ik zakelijk maar tijdens het creatieve proces wil ik ook genieten van de samenwerking. Zo sta ik in het leven. En zo ontstaan de mooiste producties.”

Quinn runt sinds 2016 samen met zijn partner Quinn King Creative, gevestigd in ’s-Gravendeel. Ze werken nauw samen en hebben geen strikte taakverdeling. Maar in de praktijk verzorgt Tatiana Verbiesen met name de fotografie en richt Quinn zich vooral op het videowerk.