Lespunt Opleidingen: premium opleider in de Hoeksche Waard

Lespunt opleidingen is een begrip onder veel jongeren in de Hoeksche Waard en heeft zich de afgelopen jaren onderscheiden tot vakkundig opleider in het ‘premium segment’. Met een gepassioneerd team is Lespunt uitgegroeid tot marktleider in de regio op het gebied van rijopleidingen, veiligheidstrainingen, vaarbewijzen, theoretische cursussen en bijscholingen.

Het opleidingsbureau is klaar voor de toekomst. “Zowel on- als offline hebben wij alle ingrediënten om te slagen,” aldus mede-eigenaar, Danny van der Molen. “Samen met oprichter en collega Paul Carree hebben wij in 2018 onze krachten gebundeld. Het begon ruim tien jaar geleden met rijopleidingen voor de auto, maar al snel groeide het aanbod in opleidingen. Momenteel verzorgen wij jaarlijks ruim 400 opleidingen en trainingen.”

Theorie en praktijk
Met een professioneel wagenpark faciliteert Lespunt bromfiets-, motor-, auto-, aanhanger-, taxi- en T-rijbewijs, maar ook voor een cursus vaarbewijs, gevorderde rijopleidingen, automaat, medische rijtesten en opfristrainingen draaien zij hun hand niet om. Danny: “Daarnaast zijn wij aangesteld als erkend leerbedrijf en bieden lokaal Safety trainingen aan, zoals BHV, EHBO & VCA cursussen, zowel incompany of vanuit eigen locatie met verzorgde les- en werkruimtes. Paul verzorgt voornamelijk de theoretische trainingen, terwijl ik mij richt op de praktijkopleidingen.”

Hart van de Hoeksche Waard
“Vanuit Numansdorp hebben wij de stap gemaakt om te verhuizen naar het hart van de Hoeksche Waard. We groeiden letterlijk uit ons pand en zijn vorig jaar verhuisd naar Oud-Beijerland, tegenover de sporthal en zwembad “de Boogerd”. Een centrale locatie voor onze cursisten. Gelukkig zitten Paul en ik niet meer tussen de scooters en motoren op kantoor”, glimlacht Danny. “Hier hebben we alle ruimte en een fantastische leer- en werkplek gecreëerd. In stappen groeien we door naar een erkend opleidingsbureau in de Hoeksche Waard.”

Volwaardig opleidingsbureau
Het energieke duo luistert naar lokale ondernemers en wil hen graag ‘ontzorgen’. “Zo proberen wij altijd een effectieve manier te bedenken waarmee wij onze cursisten en partners begeleiden naar het einddoel. Ons motto ‘3 keer links is ook rechtsaf ’ werpt zijn vruchten af. Wat veel bedrijven in de regio nog niet weten is dat wij ook in de avond en/of zaterdag cursussen verzorgen. Dit geeft ruimte in kostbare planning van bedrijven en zo kunnen we het personeel effectiever opleiden. We willen gezamenlijk blijven groeien, meedenken en opleiden en zijn een volwaardig opleidingsbureau”, besluit Danny.