MAAK JE AMBITIES WAAR MET CREDION ZUID-HOLLANDSE EILANDEN (ZHE)

Credion is sinds 2001 de autoriteit op het gebied van bedrijfs- en vastgoedfinancieringen voor het MKB. De franchiseformule telt circa 55 vestigingen. De vestiging in Oud-Beijerland bedient de Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten en wordt gerund door Ruud Gevers en Jan van Eijk. Beide heren hebben een gerenommeerd bankverleden en maken met behulp van hun specialistische kennis en uitgebreide netwerk de weg vrij voor een succesvolle financiering.

  “Wij zijn geen bank, wij zijn ondernemers, daarbij spreken we de taal van de bank en weten hoe geldverstrekkers ‘denken’,”  aldus Ruud. “, hierdoor staan wij en dus de ondernemer met één-nul voor. “We kennen de procesgangen en het enorme marktaanbod, waardoor we vooraf heel goed een inschatting kunnen maken bij welke partij we met de financieringsaanvraag terecht kunnen. Als onafhankelijke adviseurs hebben we geen voorkeur voor een bepaalde bron. We werken samen met meer dan honderd geldverstrekkers en hebben zo toegang tot (inter)nationaal kapitaal.  “Waar ondernemers bij dit soort trajecten vaak tegen dichte deuren aanlopen, hebben wij de sleutel al.”

 EEN GOEDE START

“Eenmaal binnen moet je natuurlijk een goede casus hebben. We merken dat ondernemers vaak pas bij ons aankloppen als de financieringsaanvraag stroef verloopt of zelfs wordt afgewezen. En omdat een race gewonnen wordt aan de start en niet aan de finish, is het van groot belang dat een financieringstraject gelijk goed gelopen wordt. Bovendien, als een financieringsaanvraag al een keer afgewezen is, dan wordt het moeilijk om bij dezelfde kapitaalverstrekker de aanvraag nogmaals in te dienen. Wij kijken daarom graag vooraf kritisch naar de financiële en bedrijfsmatige haalbaarheid van de plannen en nemen deels of geheel het aanvraagproces over van de ondernemer. In deze context begeleiden we ook bedrijven die bij intensief beheer van de bank zitten en naar onze mening levensvatbaar zijn. We zoeken hierbij de grenzen op. Hierdoor is de kans van slagen aanzienlijk groter en bereiken we sneller succes.” Ter illustratie noemt

Ruud een casus die zonder tussenkomst van Credion al drie keer afgewezen was. “Wij hebben het wel gefinancierd gekregen en zelfs in één keer. Uiteraard op een realistische en gezonde manier, zonder torenhoge rente.” Ruud merkt hierbij op dat Credion geen opdrachten aanneemt, als het bedrijf niet gelooft in een haalbaar verdienmodel van de betreffende onderneming. Aan de andere kant begeleiden ze wel bedrijven die bij intensief beheer van de bank zitten en naar hun mening wel levensvatbaar zijn. De begeleiding is dan gericht op zowel organisatorische- als financiering technische herstructurering.

VRUCHTBARE SAMENWERKING

Ondernemers kunnen rechtstreeks bij Credion ZHE terecht met hun financieringsvraagstukken. Credion is daarnaast ook een vertrouwde samenwerkingspartner voor bijvoorbeeld accountantskantoren, hypotheekverstrekkers, verzekeringskantoren en bedrijfskundige adviseurs. Ruud: “Deze bedrijven kunnen gebruikmaken van onze diensten, bijvoorbeeld als het gaat om (complexe) financieringsprocessen. Ze profiteren van ons uitgebreide netwerk en hebben daarmee toegang tot een groot en innovatief kapitaalaanbod. Zo werken we onder andere samen met WEA Deltaland accountants en adviseurs. We delen het pand, maar opereren autonoom. Een dergelijke vruchtbare samenwerking breiden we graag uit door samenwerking met andere lokale bedrijven.”

VASTGOEDFINANCIERING

Naast bedrijfsfinancieringen realiseert  Credion ook vastgoedfinancieringen, zowel commercieel als voor eigen gebruik. Hier is

volgens Ruud de afgelopen jaren veel vraag naar. “De rente op sparen is nihil, dus ondernemers zoeken naar andere oplossingen om hun geld te laten renderen. Er is veel interesse in vastgoedinvesteringen. Hierbij gaan wij ook graag in gesprek met private of informele investeerders die op zoek zijn naar investeringsmogelijkheden. Wij krijgen namelijk regelmatig financieringsaanvragen voor vastgoed binnen. Op deze manier kunnen we vraag en aanbod snel bij elkaar brengen. Uiteraard maken we vooraf duidelijke afspraken en maken we een risico-inventarisatie. Soms is de financieringsaanvraag binnen twee dagen geregeld. Dit krijg je bij een conventionele geldverstrekker nagenoeg nooit zo snel voor elkaar. Ondernemen is kansen zien, aanpakken en doorpakken. Met Credion kun je doorgaan met ondernemen en maak je jouw ambities waar.”

BIJ CREDION KUN JE OOK TERECHT VOOR:

– Overnamefinancieringen – Groeifinancieringen – Financieringen bedrijfsmiddelen of voorraad – Debiteurenfinancieringen – Advies bij rente herzieningen – Beoordeling van de huidige bancaire positie, inclusief zekerhedenpositie – Opstellen/beoordelen  ondernemingsplannen – Crowdfunding