Mako Cleaning Service: Schoonmaakspecialist met maatschappelijk karakter

Sinds 1969 is Mako Cleaning Service een begrip als het gaat over het schoonmaken en onderhouden van een groot arsenaal aan gebouwen. Mensen in een schone omgeving kunnen optimaal presteren. Dat is iets waar eigenaar Gerard de Man, heilig van overtuigd is: ‘’Onderzoek wijst uit dat mensen beter presteren in een schone omgeving. Een goed onderhouden ruimte, die vrij is van stof en vuil, is dus niet alleen vanuit hygiënisch oogpunt belangrijk. Als het pand straalt, heeft dat een positief effect op de arbeidsproductiviteit.’’

Mako Cleaning Service is als geen ander in staat om dit te verzorgen. Het bedrijf is gespecialiseerd in schoonmaakonderhoud, glasbewassing, gevelreiniging, graffitiverwijderingen en vloeronderhoud. Mako Cleaning Service opereert regionaal en voert de werkzaamheden voornamelijk uit in een straal van zestig kilometer rondom Oud-Beijerland

Maatschappelijk betrokken
Naast het leveren van ouderwetse kwaliteit, door middel van moderne service zet Mako Cleaning Service ook maatschappelijk haar beste beentje voor. De schoonmaakspecialist uit Oud-Beijerland is sinds jaar en dag al bij diverse evenementen en projecten betrokken. Zo zijn ze bijvoorbeeld al jarenlang de trouwe sponsor van wielerevenement de Wooning Zesdaagse van Rotterdam en sponsoren ze ook een team in de Roparun. Naast sponsoractiviteiten deed Mako Cleaning Service ook mee aan initiatieven als ‘de week van de glazenwasser’, waarin de glazenwassers op bezoek gingen bij zorginstellingen om een bakje koffie te drinken met ouderen. “Helaas kon dat afgelopen jaar niet plaatsvinden door de coronamaatregelen, maar gelukkig lijkt het einde hiervan in zicht,” aldus Gerard. “Onze medewerkers draaien overuren. Een schone, hygiënische omgeving is nu belangrijker dan ooit. Het is fantastisch om te zien hoe flexibel iedereen is in deze turbulente periode.”

VAKKENNIS
Mako Cleaning Service steekt veel aandacht in de ontwikkeling van personeelsleden. ‘’Daarom zijn we voortdurend bezig om de kennis van onze medewerkers op peil te brengen en te houden. We leiden hen via externe instanties op, waarbij ze cursussen volgen op diverse vakgebieden. Daarnaast hebben we inderdaad te maken met allerlei andere factoren. Er is aandacht voor ergonomie, voor werken op hoogte en natuurlijk is veiligheid heel belangrijk. Het gebeurt echter ook dat de bouw ons betrekt bij nieuwe projecten om na te denken over de manier waarop onderhoud verricht kan worden. Die dynamiek houdt het werk erg aantrekkelijk.” De vakkennis van Mako Cleaning Service is vanzelfsprekend ook een voordeel voor de klanten.

ONTZORGEN
Het totaalplaatje van Mako Cleaning Service, bestaande uit de werkwijze, benadering, uitstraling en kennis is erop gericht om de klant te ontzorgen. Wie diensten aan Mako Cleaning Service uitbesteedt, heeft daar zelf bijna geen omkijken meer naar en kan de energie in de eigen corebusiness steken. Deze aanpak heeft er ondertussen voor een groot klantenbestand gezorgd, waarvan sommige bedrijven zo’n dertig jaar deel van uitmaken. “Dat streven we ook na. We hanteren korte lijnen richting onze klant, reageren vlot op vragen en komen indien nodig snel met oplossingen. We zetten daarvoor alle moderne communicatiemiddelen in.”