gedroomde belevenissenboerderij wordt steeds meer werkelijkheid

Daar staat ze dan. Te midden van – zoals zij het zelf noemt – haar toekomstige paleis. Na jaren komt voor Petra Commijs van Hoeksche Zuivel een lang gekoesterde wens in vervulling: de nieuwbouw is een eerste stap richting een echte belevenissenboerderij. Haar ogen twinkelen als ze ons rondleidt. “We hopen na Kerst te verhuizen.”

Het nieuwe pand biedt straks onderdak aan een splinternieuwe productieruimte, opslag, kantoor en een veel grotere winkel. “De winkel is straks vier keer zo groot, maar we willen het knusse gevoel van de huidige winkel wel behouden. We breiden het aanbod uit met producten van andere lokale ondernemers. Hierdoor profiteren bezoekers van een totaalpakket en dus meer gemak.” Gemak is volgens Petra één van de belangrijkste consumentenbehoeften.

 

Beleving en educatie
Daarnaast wordt het voor consumenten steeds belangrijker dat er duidelijkheid komt over waar en op welke wijze producten gemaakt worden. “Dat geldt lang niet voor iedereen, maar dat is wel precies wat ik de bezoekers mee wil geven. Ik wil dat mensen hier het echte boerenleven ervaren en met eigen ogen zien hoe onze zuivel gemaakt wordt. Veel mensen weten niet waar het voedsel vandaan komt. Of hoe het gemaakt wordt en met welke uitdagingen boeren soms te maken hebben. We geven bezoekers nu al een kijkje in de stallen, maar het stuk educatie wil ik graag verder uitbreiden.”

Laagdrempelig
“Een bezoek aan de boerderij moet wel laagdrempelig blijven,” benadrukt Petra. “Bezoekers mogen bijvoorbeeld zelf brood meenemen om de dieren te voeren en zijn altijd welkom om in de stal te kijken. We zijn straks ook minder seizoensafhankelijk door de grotere binnenlocatie. Waar mensen ons nu vooral in de zomer weten te vinden voor een lekker ijsje, hebben we tijdens een regenachtige of koude dag ook warme chocolademelk met slagroom. We maken er gewoon elke dag een bijzondere beleving van, weer of geen weer. Het werk op de boerderij gaat immers ook gewoon door.”

Heb jij een goed idee?
“We hebben straks in het nieuwe pand ook nog een ruimte over. We denken nog na over de invulling hiervan en doen hiervoor graag een beroep op de ondernemers en inwoners van de Hoeksche Waard. We horen graag welke wensen en behoeften er zijn. Of misschien zijn er ondernemers met een leuk idee? We horen jullie graag.”

Petra Commijs

 

Hoeksche Zuivel
Telefoon 0186 751 680
E-mail info@hoekschezuivel.nl
Website www.hoekschezuivel.nl

Bezoekadres
Zwanegatsedijk 1A
3299 LT Maasdam