ONDERNEMEN IN CORONATIJD

GEEN WERK? GA NETWERKEN!

Chris Jacobs werkt al tien jaar als directiechauffeur. Met de invoering van het thuiswerken begin maart kwam Chris ook thuis te zitten. Zónder werk. Het was een enorme tegenvaller, maar in plaats van af te wachten ging hij ouderwets de boer op. En met succes, want hij beleeft nu gouden tijden. Met zijn verhaal hoopt hij andere ondernemers te inspireren.

Naast zijn werk als directiechauffeur was Chris in 2016 zijn eigen werving- en selectiebureau begonnen. “Ik heb de specialistische chauffeursopleiding gevolgd voor het verzorgen van directieritten. Ik kreeg regelmatig de vraag of ik nog andere chauffeurs kende en na mijn eerste succesvolle match had ik de smaak te pakken. Ik wilde meer doen met uitzenden en ben toen gestart met Hercules werving & selectie. Het eerste half jaar was niet gemakkelijk. Ik moest een netwerk opbouwen. Gelukkig had ik door mijn werk als directiechauffeur ingang bij een groot bouwbedrijf en toen ging het balletje rollen. We detacheren nu voornamelijk steigerbouwers en bouwplaatspersoneel.”

KANSEN PAKKEN
Toen zijn werkzaamheden als directiechauffeur wegvielen, hield Chris meer tijd over voor zijn werving- en selectiebureau. “Ik had geen directieritten meer, maar kon wel aan de slag als chauffeur voor een meubelbedrijf. Ook de jongen die bij mij in loondienst werkt. Dit stimuleerde mij enorm. Er is altijd werk te vinden -zelfs in crisistijd – als je maar actief op zoek gaat. Een goed netwerk is hierbij ontzettend belangrijk en hier heb ik de afgelopen maanden vol op ingezet. Ik ben gewoon gaan bellen naar bedrijven in de regio met de vraag of ze nog steigerbouwers of bouwplaatspersoneel zochten. Ik kreeg vaak nee te horen, maar in bijna 20% van de gevallen toch een ‘ja’. Hier ben ik direct op ingesprongen met als resultaat dat we naam hebben gemaakt in de (project)bouw. We zijn met name actief in de steigerbouw en gevelisolatie van nieuwbouwwoningen.”

GOUDEN TIJDEN
“Tijdens de crisis heb ik de bedrijven Hercules Bouw en Hercules Steigerbouw opgericht. Ik neem nu grote klussen zelf aan en zorg voor de juiste vakmensen op de juiste plaats. Dit levert me veel meer op dan mijn werk als directiechauffeur. De crisis is ontzettend vervelend, maar biedt ook nieuwe kansen. Ik hoop met mijn verhaal andere ondernemers te inspireren. Ga niet wachten totdat het werk weer naar je toekomt, maar ga op zoek naar andere mogelijkheden. Maak hierbij gebruik van je netwerk en breid dit verder uit. Een goed netwerk is goud waard. Zeker in crisistijd. Samen kom je tot nieuwe inzichten en blijkt er vaak meer mogelijk dan je denkt. We zijn niet voor niets ondernemers!”