Ondernemen is topsport ga jij voor goud

We kennen Pirmin Blaak als keeper van het Nederlandse hockeyteam. Hij zou dit jaar met zijn team deelnemen aan de Olympische Zomerspelen in Tokyo. De Spelen zijn een jaar uitgesteld, maar Pirmin zit alles behalve stil. Naast zijn dagelijkse training runt hij namelijk ook een hockeywinkel en textieldrukkerij.

“Ondernemen is ook topsport,” aldus Pirmin. “Het is hard werken en je hebt een duidelijk doel voor ogen. Als keeper ga ik natuurlijk voor een gouden medaille tijdens de Olympische Spelen. Als ondernemer hoop ik dat nog meer clubs zich aansluiten bij De Hockeywinkel. We hebben voor diverse clubs in de regio het clubtenue en de teamwear ontwikkeld. Naast De Hockeywinkel heb ik ook een eigen textieldrukkerij [red. De Rotterdamse Textiel Drukkerij]. Een winnende combinatie, want beide bedrijven vullen elkaar heel goed aan.”

TEGEN DE STROOM IN

Terwijl verschillende grote sportketens hun deuren noodgedwongen moesten sluiten, opende Pirmin tweeënhalf jaar geleden samen met zijn zakenpartner Marjolein Lelieveldt de deuren van De Hockeywinkel in Barendrecht. Geheel tegen de stroom in, maar met een duidelijk doel: de nummer 1 hockeywinkel van Nederland worden. Pirmin is hard op weg om dit doel te bereiken.

Hoe heeft hij dit bereikt? “Je moet als ondernemer met je tijd meegaan,” stelt de keeper. “Klanten verwachten een premium service en volledige ontzorging. Dit bereiken we onder andere door een omnichannel aanpak. Of je nu langskomt in de winkel of online shopt, overal ervaar je dezelfde, hoogwaardige service. Goede bereikbaarheid is eveneens een must. Was e-mail een aantal jaar geleden hét communicatiemiddel bij uitstek, nu wordt het vaak gezien als ouderwets en traag. Daarom zijn we 24/7 bereikbaar via WhatsApp. Even snel een foto doorsturen van bijvoorbeeld een artwork is via de app zo geregeld.”

HOCKEYWINKEL EN TEXTIELDRUKKERIJ Waarom een hockeywinkel? “Allereerst natuurlijk vanuit de passie voor de sport. Daarnaast ontbrak het in de regio aan een echte specialist op het gebied van hockeymaterialen. En dat terwijl de regio veel mooie clubs kent.

Je vindt bij ons een zorgvuldig geselecteerd assortiment schoenen, kleding, sticks, keepersmaterialen, trainingsmaterialen en accessoires, inclusief een persoonlijk advies. In de winkel ligt bovendien een waterveld, zodat je de artikelen meteen kunt testen. We leveren daarnaast ook clubtenues aan diverse clubs binnen de regio. Doordat we een eigen textieldrukkerij hebben kunnen we alles leveren en snel schakelen. Met de textieldrukkerij richten we ons overigens niet alleen op hockeykleding, maar op elke vorm van bedrukte (bedrijfs)kleding.”