Ondernemerstips

Tip 1) Circulair stappenplan voor bedrijven 

Gemeente Hoeksche Waard werkt toe naar een 100% circulaire economie in 2050. Hier ligt ook een belangrijke rol voor de ondernemers in de regio. Om ondernemers op weg te helpen biedt de gemeente het Stappenplan Circulaire  Economie, waarmee je in 7 stappen kennismaakt met circulair ondernemen. Naast veel praktische informatie vind je in het stappenplan ook inspiratie van andere Hoeksche Waardse ondernemers die zich al met circulariteit bezighouden.

Kijk voor meer informatie op www.gemeentehw.nl/ondernemersloket of neem contact op met Monique van Lent via circulair@gemeentehw.nl.

 

Tip 2) Vergroot de slagingskans van jouw onderneming met Startcoach HW

Wil je beginnen met ondernemen of ben je net begonnen en wil je graag begeleiding van ervaren ondernemers en managers met een goede staat van dienst?
StartSmart Hoeksche Waard helpt jou met het zetten van de eerste stappen!
Het is een feit dat veel starters moeite hebben om de eerste vijf jaar te overleven. Slechts de helft redt het!
Met een StartCoach kun je de grootste valkuilen ontwijken, sta je er niet alleen voor én vergroot je de slagingskans van jouw onderneming.

Je krijgt antwoorden op vragen als:
• Wat is de vraag naar mijn dienst of product en hoe ‘vermarkt’ ik dat?
• Hoe kom ik aan de eerste klanten?
• Hoe voer ik een gedegen administratie?
• Hoe stel ik goede algemene voorwaarden en is alles juridisch goed afgedekt?
Kijk voor meer informatie en voorwaarden op www.startsmarthw.nl/startcoach.

 

Tip 3) Boekentip

Van capo tot ceo: wat bedrijven kunnen leren van de Italiaanse maffia In ‘Van capo tot ceo’ vat auteur Jan-Joost Kroon de wijze lessen van de Italiaanse maffia samen. Niet met het doel om de maffia te verheerlijken, zeker niet. Maar als je volgens Kroon de criminele elementen van de bedrijfsvoering bevriest, dan blijven er organisatiestructuren over die slim en effectief zijn. En daarvan kun je als bedrijf leren. Bijvoorbeeld als het gaat om de selectie van de juiste externe partners of de wijze waarop je als bedrijf omgaat met informatie. Een originele benadering van het bedrijfsleven waarmee je nieuwe, praktische inzichten krijgt die je eenvoudig kunt toepassen in de praktijk. Lezen dus!

Het boek is verkrijgbaar via de bekende webwinkels (ook als e-book).