Ondernemerstips

Hoe weerbaar ben jij tegen cybercriminelen?

Vergroot je ‘cyberweerbaarheid’ met Stichting Cybernetwerk Zuid-Hollandse Eilanden. Cybercriminaliteit komt steeds meer voor. Ben je als bedrijf bewust van de mogelijke risico’s van cybercriminaliteit, heb je jouw digitale processen eigenlijk wel goed beveiligd en hoe herken je bijvoorbeeld nepadvertenties op Cybernetwerk ZHE organiseert gratis kennisbijeenkomsten, trainingen, seminars en talkshows om de weerbaarheid tegen cybercriminaliteit te vergroten. De hulp is bedoeld voor kleine ondernemingen (zzp en MKB tot 40 FTE) in niet-vitale sectoren.
Kijk voor meer informatie en actuele workshops op www.cybernetwerkzhe.nl en schrijf je in voor de nieuwsbrief cybernetwerkzhe.nl/nieuwsbrief. In de nieuwsbrief worden berichten gedeeld over actuele dreigingen en ontwikkelingen in de markt.

Heb jij als bedrijf je energielabel op orde? 

Vanaf 1 januari 2023 mogen grote kantoorpanden alleen gebruikt worden als ze minstens energielabel C hebben. Deze verplichting is onderdeel van de doelstelling van het Rijk dat in 2030 alle kantoorgebouwen energielabel A moeten hebben en in 2050 alle kantoorgebouwen energieneutraal moeten zijn.
Op ep-online.nl kun je zien welk energielabel jouw kantoorpand momenteel heeft. Hier vind je ook een beslisboom om te beoordelen of jouw pand onder de verplichting valt. Heb je nog geen energielabel? Vraag dit dan aan bij een erkende labeladviseur (EPA-U).
Klik voor meer informatie op het Ondernemersloket van de gemeente: gemeentenhw.nl/direct-regelen/ondernemen of klik op zakelijk.regionaalenergieloket.nl voor onafhankelijk advies bij het verduurzamen en/of energiezuinig maken van jouw kantoorpand(en). Hier vind je ook een overzicht van subsidies en financiële regelingen.

Wat speelt er in jouw omgeving? Ondernemerscafé Hoeksche Waard – on toer 

De Ondernemersvereniging Hoeksche Waard en Startersnetwerk Hoeksche Waard organiseren elke maand het Ondernemerscafé on toer. Tijdens het programma komen verschillende inspirerende sprekers aan het woord, mogen deelnemers pitchen en is er na afloop de mogelijkheid om te netwerken onder het genot van een lekker drankje. Elke maand bezoekt het Ondernemerscafé een bedrijf in een andere plaats. De eerstvolgende bijeenkomst is op 14 december in De Bosschen Oud-Beijerland. Meer informatie en andere data en locaties vind je op o-hw.nl./agenda. Hier kun je je ook aanmelden.