Op ons kun je bouwen

Al sinds 1920 is bouwonderneming Jongekrijg een begrip in Puttershoek, maar sinds de samenvoeging met Maasbouw in 2018 is het plaatje compleet. Met de aanwezige ervaring en expertise van beide partijen is het bedrijf in staat om niet alleen te bouwen, maar ook om een passend advies te geven. Kees van den Boogaard, bedrijfsleider bij Jongekrijg+Maasbouw, vertelt: “Wij zijn in staat om huisvestingvraagstukken van opdrachtgevers op te lossen, om opdrachtgevers te adviseren en om nieuwe of bestaande utilitaire projecten te realiseren.”

Advies
Voordat de bouw van een project daadwerkelijk begint, zijn er eerst nog een aantal belangrijke stappen die gezet moeten worden. Jongekrijg+Maasbouw begeleid je vanaf begin tot eind in dit proces. “Nadat een klant contact met ons heeft opgenomen, wordt er een afspraak ingepland waarin we kennismaken en het vraagstuk van de klant bespreken. Vaak wordt er dan een bouwteamconstructie samengesteld, waarin de klant volop mogelijkheden wordt geboden om mee te denken. Zo bestaat de mogelijkheid om plannen aan te passen naar het budget en andere wensen van de klant. Dat resulteert in een aannemingsovereenkomst waarin het plan en de prijs vaststaat. Als dat allemaal geregeld is, gaan we over tot uitvoering en dan leveren we een mooi eindproduct.”

Zakelijke markt
Bij Jongekrijg+Maasbouw is ieder project uniek. Dat zie je niet alleen aan de gebouwen, maar ook aan het type opdrachtgever. “Wij bouwen verschillende utiliteitsgebouwen, zoals scholen, kantoren en opslagruimtes. Hiervoor hebben we verschillende opdrachtgevers. Zo hebben we onlangs voor groothandel TotaalVERS een distributiecentrum in Spijkenisse gebouwd. In dit geval was de opdrachtgever een bedrijf, maar we bouwen bijvoorbeeld ook in opdracht van gemeente Hoeksche Waard. Hierbij kun je denken aan multifunctionele accommodaties.”

Experts in duurzaam bouwen
In Oud-Beijerland heeft Jongekrijg+Maasbouw wel een heel bijzonder pand gerealiseerd. De multifunctionele accommodatie Boezem & Co bestaat namelijk vrijwel geheel uit circulaire producten. “De isolatie is gemaakt van oude spijkerbroeken van bewoners uit de Hoeksche Waard, de wanden en gevels zijn gemaakt van trottoirtegels, het marmoleum is biobased en meerpalen worden gebruikt als dakrandmateriaal. Door op deze uitdagende manier te werk te gaan, gebruiken we afval als grondstof. Naast het gebruik van circulaire producten, zijn we continu op zoek naar manieren om onze CO2-uitstoot verder te reduceren. Dit doen we bijvoorbeeld door het inzetten van slim transport naar de bouwplaats en het efficiënt gebruikmaken van duurzame energie.”

Vacatures
Jongekrijg+Maasbouw is op zoek naar nieuwe Hoeksche collega’s die het team kunnen versterken. Neem voor meer informatie een kijkje op www.jongekrijgmaasbouw.nl