PDHW: een verhaal over vers gebrande koffie en de krappe arbeidsmarkt

Personeelsdiensten Hoeksche Waard (PDHW) verhuist van de begane grond naar de eerste etage. “Maar de drempel blijft nog net zo laag,” vertelt eigenaresse Jacqueline Hanszen-Kooiman lachend. Op de begane grond vestigen zich Hoeksche Branders en Hoeksch Lekkers. “Wij schenken onze kandidaten en opdrachtgevers straks het meest verse kopje koffie van de Hoeksche Waard.”

De intrek van Hoeksche Branders en Hoeksch Lekkers in het pand van PDHW is niet toevallig. Jacqueline vertelt: “De bedrijven zijn van mijn zoon en schoondochter. De begane grond vormt straks het decor voor de lekkerste Hoeksche producten en ter plekke worden de koffiebonen vers en ambachtelijk gebrand. Natuurlijk komt er een gezellige koffiehoek waar wij de intakes verzorgen onder het genot van verse koffie. Of thee, dat kan natuurlijk ook.”

 

Kandidaten bieden zichzelf aan
Gelukkig blijkt er dus nog tijd voor koffie, ondanks de gekte op de arbeidsmarkt. “We laten ons niet gek maken,” benadrukt Jacqueline stellig. “De krapte op de arbeidsmarkt is in vrijwel elke sector voelbaar. Ook bij ons is het drukker dan ooit en waar de focus in het verleden vooral lag op uitzenden, is er nu meer vraag naar werving en selectie. We lopen altijd al hard voor onze kandidaten en opdrachtgevers en dat doen we nog steeds. Dat wordt gewaardeerd. Dat merken we bijvoorbeeld doordat kandidaten ons aanbevelen bij familie, vrienden en kennissen. We hebben hierdoor een relatief groot kandidatenbestand. In een tijd waar de vraag groter is dan het aanbod biedt dit voor veel opdrachtgevers uitkomst.”

 

Iedereen een kans
“Natuurlijk merken we dat de zoektocht nu soms lastiger is, maar we blijven dicht bij onszelf. We hanteren onze vertrouwde tarieven en gaan geen werknemers wegpikken bij andere bedrijven. Daarmee creëer je een probleem bij een ander. Zo ben ik niet. We gaan uit van onze eigen kracht in de zoektocht naar de juiste match. Daarnaast wijs ik werkgevers op het feit dat enthousiasme vaak belangrijker is dan een cv. Het cv kan wel 100% aansluiten bij de vacature, maarwat is de output op de werkvloer als het aan enthousiasme ontbreekt? Het loont echt om mensen een kans te geven om zichzelf in het bedrijf te laten zien. Hieruit zijn al heel veel mooie matches voortgekomen. We werken ook veel samen met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Hiervoor geldt precies hetzelfde. Doorbreek het stramien en durf verder te kijken dan alleen het cv.”

Zin in écht verse koffie en op zoek naar werknemers of een leuke job? Stap gewoon eens binnen bij PDHW!