POSITIEF VOORUITKIJKEN: NA REGEN KOMT ZONNESCHIJN

Nog even en dan is het zomer. Een periode waar we met z’n allen elk jaar reikhalzend naar uitkijken. Dit jaar waarschijnlijk meer dan ooit. Stap voor stap werken we toe naar een samenleving zonder coronamaatregelen. We zijn er nog niet, maar de vooruitzichten zijn positief. Na regen komt zonneschijn. En dat sterkt ons om door te gaan. We zijn ten slotte ondernemers. Ondernemen is vallen en opstaan. Meebewegen en anticiperen.

“De ontwikkeling van de isolatie-tak is een logisch gevolg op onze mogelijkheden van bodemafsluiting,” vertelt Toine Doudeijns, bedrijfsleider Bodemafsluiting & Isolatie bij Schotgroep. “We zijn al ruim 25 jaar specialist in het verhelpen van verzakkingen en vochtproblemen in kelders en kruipruimtes. We werken als enige bedrijf in Nederland met kalkkorrels. Dit restproduct van waterzuivering is niet alleen duurzaam, maar heeft zich ook bewezen als één van de meest effectieve middelen tegen grondverzakkingen. Zo’n tien jaar geleden ontstond het idee om deze werkzaamheden te combineren met het isoleren van de kruipruimte. Waar mogelijk wil Schotgroep bijdragen aan het verduurzamen van de omgeving. En als we er dan toch zijn, dan doen we het liever meteen goed. Dat betekent ook minder gedoe voor de opdrachtgever. Er hoeft maar één keer iemand langs te komen.”

Deze aanpak is kenmerkend voor Schotgroep. Verschillende divisies met elk hun eigen specialisme werken onderling nauw samen. “Neem bijvoorbeeld de herinrichting van een grote wijk in of buiten de Hoekse Waard (divisie Aannemerij) in combinatie met een onderhoudsplan voor groenonderhoud (divisie Groenvoorziening). Door een integrale aanpak profiteren opdrachtgevers van een efficiënt en duurzaam totaalconcept.”

VEERKRACHT
Die veerkracht toont deze voorjaarseditie van Hoeksche Zaken. Inmiddels alweer onze derde editie in coronatijd. Er vallen harde klappen, maar desondanks blijven we positief. En er zijn bedrijven die juist floreren bij de coronacrisis. Zoals John F. Kennedy ooit zei: “Het woord crisis wordt in het Chinees met twee karakters geschreven. Het ene staat voor gevaar, het andere voor mogelijkheden.” Dat klinkt hoopvol. Er is een crisis, maar laten we die dan vooral gebruiken als een kans, de start van een nieuw begin of als verbetering. Ik zeg niet dat het eenvoudig is, in tegendeel, maar de verhalen van de ondernemers in dit magazine getuigen van creativiteit en een enorme dosis doorzettingsvermogen.

TROTS
Ondanks de lastige periode hebben we er met elkaar weer een prachtig magazine van gemaakt, boordevol inspirerende ondernemersverhalen. Van starters tot bedrijven die al decennialang meegaan. Van agrarisch ondernemer, makelaar en zorginstelling tot (online) retailer en restaurant. Hoeksche Zaken toont de diversiteit en creativiteit van het ondernemerschap in de regio. Daar mogen we trots op zijn en dat mag gezien worden! We willen iedereen bedanken die dit wederom mogelijk heeft gemaakt, want zonder ondernemers, geen Hoeksche Zaken. We wensen je veel (ondernemers)succes en kijken uit naar de zonnige zomer.

Namens het hele team van Hoeksche Zaken.