Samen op zoek naar balans in een onevenwichtige markt

 Als hij wil, schudt directeur Roy Ehbel van Ooms Makelaars zonder enige moeite een prachtig verhaal over de huidige woningmarkt uit zijn mouw. Over drukke werkweken, snelle verkopen, stijgende prijsniveaus en mooie marges. Maar dat is nu net wat Roy niet wil. Omdat hij zich zorgen maakt. ”De woningmarkt is momenteel totaal uit balans. We kampen met een groot maatschappelijk probleem,” zegt hij.

“Mensen nemen aan dat wij als grote, gerenommeerde dienstverlener op het gebied van woningmakelaardij en commercieel vastgoed enorm content zijn met de huidige ontwikkelingen op de woningmarkt”, vervolgt Roy. “Natuurlijk is het positief dat woningen goed verkopen en verkopers blij zijn met de overwaarde en extra verkoopopbrengsten. Maar veel consumenten ervaren vooral de schaduwkant van deze situatie. Het krappe woningaanbod drijft de koopsommen enorm op. De verkopers bepalen nu de voorwaarden en het proces. Hierdoor is de woningmarkt ernstig in disbalans.”

 

Specialist in woonzaken
En dat is geen goede zaak, vinden ze bij Ooms Makelaars. “Vraag en aanbod moeten weer in balans komen.” stelt Roy. “Wij zijn voorstander van een vrije marktwerking, maar in dit geval is er regulering vanuit de overheid nodig. Anders vallen er te veel woningzoekenden buiten de boot. Als specialist in woonzaken, aangesloten bij de NVM, staan wij al ruim 90 jaar pal naast onze klanten. We proberen iedereen in de regio Rijnmond zo goed mogelijk te adviseren. Dat doen we op het vlak van kopen, verkopen, huren en verhuren. Maar ook als het gaat om financieel advies, taxaties en verzekeringen.”

Betrokkenheid en persoonlijke aandacht
Betrokkenheid en persoonlijke aandacht kenmerken de werkwijze van Ooms Makelaars. “Het raakt ons oprecht dat veel woningen nu onbereikbaar zijn voor een deel van onze klanten. Gelukkig beschikken wij over veel ervaring en expertise. Daarnaast zijn we partner in Dynamis; een landelijk netwerk bestaande uit regionaal sterk gepositioneerde makelaarskantoren. Dit alles zorgt ervoor dat we ondanks de huidige situatie toch gericht en proactief kunnen werken.”