ANNET KOOIJ: SAMENWERKEN ALS MEDICIJN TEGEN CORONA-CRISIS

SAMENWERKEN ALS MEDICIJN TEGEN CORONA-CRISIS

Het zijn de donkere dagen voor kerst. Traditioneel een tijd van gezelligheid en – kun je het je nog voorstellen? – knus bij elkaar zitten. Hoe anders ziet de wereld er nu uit. De huidige crisis vraagt om antwoorden en oplossingen die we nog niet kennen. We kijken terug op een bijzonder onzeker jaar.
We zijn acht maanden verder en het nieuwe normaal blijft onwennig voelen. Voor ons, voor jou. Ondernemers zijn gewend om aan te pakken, risico’s te nemen en waar nodig te incasseren. In het contact met ondernemers ervaren mijn collega’s en ik vooral begrip vanuit het besef dat gezondheid en het algemeen belang voorgaan. Een bewonderenswaardige instelling als je het mij vraagt.

Veel Hoeksche Waardse ondernemers hebben de crisis opgepakt als kans. Soms uit nood geboren, maar altijd met een flinke dosis onverzettelijkheid. Als gemeente dragen we daar graag ons steentje aan bij. Het creëren van een andere economie vraagt namelijk om het verbinden van mensen. Mijn collega accountmanagers Annelijn de Bakker, Nathalie van Prooijen en ik kennen de Hoeksche Waard op ons duimpje. We beschikken over een breed netwerk. Hierdoor kunnen we actief verbanden leggen tussen ondernemers, organisaties en ontwikkelingen. We zien dat ondernemers niet bang zijn om hun eigen kennis en ervaring te delen en daarmee niet alleen het goede voorbeeld geven, maar ook echt inspireren. Dát kenmerkt de Hoeksche Waardse ondernemers: innovatie in samenwerken en innovatie door samenwerken.
Op pagina 20 stellen mijn collega accountmanagers en ik ons graag aan je voor. Denken in mogelijkheden. Dat doen we graag samen met jou.

Door de corona-crisis zijn we ons zeer bewust van de directe leefomgeving en het belang van bedrijven in de buurt. Ondernemers zijn de motor van de economie en de stille kracht in de sociale samenhang. Ik zie het om mij heen. De betrokkenheid is groot. Spontaan ontstonden er Koop Lokaal initiatieven en oproepen om de Hoeksche Waardse ondernemers te steunen. Ben jij al genomineerd voor de #bestelchallenge?
De donkere dagen zijn daarmee misschien wel minder donker dan we denken. De crisis raakt ons allemaal, dat is niet eenvoudig. Maar als we er samen het beste van maken, zijn er altijd lichtpuntjes te vinden.