Schotgroep bodemafsluiting & isolatie

Schotgroep bodemafsluiting & isolatie
Specialist in het verduurzamen van bestaande bouw

Schotgroep is al 65 jaar een begrip in de regio en ver daarbuiten. Het familiebedrijf bouwt vanuit zes divisies aan een duurzame toekomst. Onder andere op het gebied van weg- en waterbouw en grondwerken, de ontwikkeling van groenvoorzieningen en slimme isolatie.

“De ontwikkeling van de isolatie-tak is een logisch gevolg op onze mogelijkheden van bodemafsluiting,” vertelt Toine Doudeijns, bedrijfsleider Bodemafsluiting & Isolatie bij Schotgroep. “We zijn al ruim 25 jaar specialist in het verhelpen van verzakkingen en vochtproblemen in kelders en kruipruimtes. We werken als enige bedrijf in Nederland met kalkkorrels. Dit restproduct van waterzuivering is niet alleen duurzaam, maar heeft zich ook bewezen als één van de meest effectieve middelen tegen grondverzakkingen. Zo’n tien jaar geleden ontstond het idee om deze werkzaamheden te combineren met het isoleren van de kruipruimte. Waar mogelijk wil Schotgroep bijdragen aan het verduurzamen van de omgeving. En als we er dan toch zijn, dan doen we het liever meteen goed. Dat betekent ook minder gedoe voor de opdrachtgever. Er hoeft maar één keer iemand langs te komen.”

Deze aanpak is kenmerkend voor Schotgroep. Verschillende divisies met elk hun eigen specialisme werken onderling nauw samen. “Neem bijvoorbeeld de herinrichting van een grote wijk in of buiten de Hoekse Waard (divisie Aannemerij) in combinatie met een onderhoudsplan voor groenonderhoud (divisie Groenvoorziening). Door een integrale aanpak profiteren opdrachtgevers van een efficiënt en duurzaam totaalconcept.”

Van kruipruimte tot dak
“Tegenwoordig zijn we ook op het gebied van isolatie een gerenommeerde speler,” vertelt Marcel Dikmans, Commercieel medewerker. “We zijn begonnen in de kruipruimte, maar inmiddels verzorgen we ook vloer- spouwmuur- en dakisolatie. We werken veelal met de EPS parels van Neopixels en Pif Isolatiefolie. Bijzonder is onze computergestuurde methode.

Waar het in het verleden gissen was, wat en hoeveel er in de spouwmuur werd geblazen, is dit nu volledig inzichtelijk. Hierdoor kunnen we de beste isolatiewaarden garanderen. Er is naar mijn weten in Nederland slechts één andere partij die deze methode ook gebruikt.”

Partner regionaal energieloket
“We werken zowel in opdracht van particulieren, als voor bijvoorbeeld grote woningbouwverenigingen,” vult Toine aan. “Met onze methode maken we het isoleren van de meest onmogelijke ruimtes mogelijk. Hierdoor dragen we bij aan het verduurzamen van het vastgoed. We werken hiervoor ook samen met partners als WoonWijzerWinkel, Greenhome en gemeente Hoeksche Waard. We zijn als vakspecialist aangesloten bij het Regionaal Energieloket van de gemeente.”