STARTER IN DE SPOTLIGHT…

MARYKE’S HONDENBEGELEIDING & ADVIES
Heb je een pup, luistert je hond niet of vertoont je trouwe viervoeter gedragsproblemen? Als professionele hondengedragstherapeut zorgt Maryke Barendregt voor een fijne band tussen jou en je viervoeter.

 1. Wanneer ben je gestart?
  Ik ben eind 2019 gestart.
 2. Hoe ben je op het idee van Maryke’s Hondenbegeleiding & Advies gekomen en waarom?
  In mijn vrije tijd – naast mijn werk in de makelaardij – was ik altijd met honden bezig. Mijn eigen honden, maar ook zwerfhonden. Mijn eerste hond kreeg ik zo´n dertig jaar geleden. Het was een zwerfhond uit Polen. Daarna werkte ik met honden uit Griekenland, reisde af naar Bulgarije om daar de situatie met zwerfhonden aan te pakken en heb tijdens de zeven jaar dat we op Bonaire woonden, hard gewerkt aan een beter dierenwelzijn op het eiland. Eenmaal terug in Oud-Beijerland was het voor mij een logische stap om me volledig te gaan focussen op honden. Ik volgde de studie voor Kynologisch Gedragstherapeut aan de Martin Gaus Academie en startte mijn eigen bedrijf.
 3. Liep je nog tegen bepaalde zaken aan toen je je eigen zaak begon? En zo ja, waar liep je tegenaan en hoe heb je dit opgelost?
  Mijn gebrek aan kennis op het gebied van social media. Voor mij betekende dit aanvankelijk drie keer per week een leuke post op Facebook, maar ik ben er nu achter dat dit echt vraagt om een goede strategie. Hier wordt aan gewerkt.
 4. Hoe bevalt het zelfstandig ondernemerschap tot nu toe?
  Ik vind het heerlijk. Omdat ik in de gelegenheid ben om dieren en mensen te helpen en omdat dit echt mijn passie is, voelt het totaal niet als werk.
 5. Waar sta je met je bedrijf voor en wat heb je te bieden?
  Ik sta voor een goede balans tussen mens en dier en bied hierbij maatwerk oplossingen. Als ik gebeld word, spelen de problemen vaak al langer. Voor mij is het heel belangrijk om eerst van elk gezinslid te horen hoe hij/zij erin staat, voordat ik een plan van aanpak maak. Mijn doel is uiteindelijk dat de mensen weer gelukkig worden van hun hond en de hond ook van hen.
 6. Omschrijf jezelf als ondernemer in drie woorden?
  Oplossingsgericht – Analytisch – Sociaal
 7. Wat zijn je toekomstplannen/ ambities met Maryke’s Hondenbegeleiding & Advies?
  Hondengedrag fascineert me enorm en mijn kennis wil ik graag zo veel mogelijk delen. Naast mijn individuele adviezen zou ik graag lezingen gaan geven over hondengedrag. Als ik mensen heb laten zien wat de leerprincipes van een hond zijn, is het vaak veel eenvoudiger voor hen om te zien waar de behoeftes van de hond liggen. Veel mensen hebben een hond in huis, maar zien niet wat de hond hen ‘vertelt’ en dat is jammer. Een gemiste kans voor eigenaren, maar ook voor de hond. Dus meer mensen bereiken is zeker mijn ambitie.
 8. Heb je nog tips voor andere startende ondernemers?
  Het klinkt misschien wat afgezaagd, maar ik blijf het toch heel belangrijk vinden om voor jezelf duidelijk je doel te stellen en hier je strategie op aan te passen. Ik fladderde in het begin nog weleens alle kanten op, maar door iedere keer weer duidelijk het doel voor ogen te zien, blijf je beter op koers. En niet vergeten te genieten natuurlijk!