Starter in de spotlight… Arina Lakerveld!

Wanneer ben je gestart?
Sinds 2009 werk ik zelfstandig als counsellor/coach. Hiervoor ben ik jaren eigenaar ge- weest van een schoonheidssalon en sauna beauty center. Per 1 februari 2022 ben ik op een nieuwe locatie gestart met het Beauty&Mind concept.

Hoe ben je op het idee van een eigen praktijk gekomen en waarom?
Het idee van een combinatiepraktijk was eigenlijk altijd al een droom. Ik help vrouwen die te maken hebben met verslavingsproblematiek in hun gezin of relatie. Soms ligt een niet-verteld verhaal als een schaduw over iemands uiterlijk heen. Ik richt me daarom op het innerlijk en uiterlijk. Als coach ga ik het gesprek met iemand aan. Mensen kunnen hun verhaal kwijt en ik reik handvatten aan. Het bezoek wordt afgesloten met een heerlij- ke ontspannende gezicht- of lichaamsbehandeling.

 

Liep je nog tegen bepaalde zaken aan toen je voor jezelf begon? En zo ja, waar liep je tegenaan en hoe heb je dit opgelost?
Het bereiken van mijn doelgroep. Verslaving is omgeven door schaamte en vooroordelen en daarom houden mensen dit vaak binnenshuis. Het stigma wil ik graag doorbreken. Ik heb een mooie marketingstrategie laten maken voor meer naamsbekendheid. Begin mei was mijn bedrijfsfilm te zien bij het televisieprogramma ‘Altijd Jong’ op RTL 4.

Hoe bevalt het zelfstandig ondernemerschap tot nu toe?
Ik vind ondernemer zijn heel prettig! Creatief zoeken en uitgedaagd worden om je bedrijf naar een hoger plan te tillen om zo je steentje aan de maatschappij bij te dragen en men- sen te kunnen helpen die het nodig hebben.

Waar staat jouw praktijk voor en wat heb je te bieden?
Ik bied een persoonlijk, op maat gemaakt programma aan voor vrouwen, ‘Just for You’. Met een goed gesprek en een fijne behandeling laat ik elke vrouw weer stralen!

Hoe zou je jezelf als ondernemer in drie woorden omschrijven?
Vernieuwend, authentiek en creatief.

Wat zijn je toekomstplannen/ ambities?
Mijn toekomstplan is om in elke gemeente een inlooplocatie (De Familietuin) te reali- seren voor mensen die op zoek zijn naar antwoorden op vragen over psychische kwets- baarheid. Verder zou ik mijn concept graag delen met andere ondernemers en verder uitbreiden. Ik heb het merk !K-Fulness® ontwikkeld, waarbinnen ik verschillende tools aanbied die helpen bij het maken van keuzes. Voorbeeld is het !Kies Keuzespel dat heel goed ingezet kan worden bij zowel individuele- als groepsgesprekken.

Heb je nog tips voor andere startende ondernemers?
Geef vooral niet op! Blijf creatief onderzoeken naar mogelijkheden. Juist als het water aan je lippen staat, zal je zien dat het eindelijk gaat lukken. Volg je gevoel met succes!