STARTER IN DE SPOTLIGHT: CHRISTA DE VOS VAN SPEAK!

SPEAK! is gespecialiseerd in permanente make-up voor ogen, wenkbrauwen en lippen, waarbij de nadruk ligt op een zo natuurlijk mogelijke look. SPEAK! werkt vanuit de salon van SK!N byEsther aan de Buitenhavenstraat 3 in Oud-Beijerland.

Wanneer ben je gestart?
Eind augustus heb ik mijn diploma behaald en heb ik me ingeschreven bij de KVK. Hoe ben je op het idee van het SPEAK! gekomen en waarom Het uiterlijk heeft me altijd gefascineerd. Al tijdens mijn opleiding tot schoonheidsspecialistewas ik erg geïnteresseerd in permanente make-up, maar toen was de techniek wel heelanders dan nu. Inmiddels zijn de techniek en pigmenten sterk verbeterd en zijn blauwe of oranje strepen verleden tijd. Hierdoor merk je dat er weer meer vraag is naar PMU. Ik wilde altijd al voor mezelf beginnen en deze positieve ontwikkelingen gaven me het laatste zetje in de richting van de KVK.

Liep je nog tegen bepaalde zaken aan toen je je eigen zaak begon? En zo ja, waar liep je tegenaan en hoe heb je dit opgelost?

Eigenlijk niet. Ik ben iemand die van te voren alles heel goed uitstippelt. Het idee van SPEAK!komt niet zomaar uit de lucht vallen. Ik heb hier vooraf heel goed over nagedacht.

Hoe bevalt het zelfstandig ondernemerschap tot nu toe?

Heel goed, je eigen zaken kunnen bepalen is erg prettig.

Waar staat SPEAK! voor en wat heb je te bieden?
Je uitstraling zegt meer dan duizend woorden. Laat jezelf zien en SPEAK! SPEAK! staat voor een zo natuurlijk mogelijk ogende PMU. Met PMU heb je altijd een verzorgde en sprekende uitstraling. Zónder dat het er te dik bovenop ligt. Letterlijk in dit geval. Door op subtiele wijze gelaatsuitdrukkingen te accentueren worden de sterke punten in je gezicht nog sprekender. Ik werk hiervoor uitsluitend met hoogwaardige pigmenten zonder zware metalen en ijzeroxiden en ik ben GGD-gecertificeerd.

Hoe zou je jezelf als ondernemer in drie woorden omschrijven?
Perfectionistisch – Enthousiast – Doordacht

Wat zijn je toekomstplannen/ ambities met SPEAK!?
In de nabije toekomst wil ik mijn kennis uitbreiden door nog meer opleidingen te gaan volgen. Onder andere voor het verwijderen van PMU (welke elders is gezet) en is gaan verkleuren.

Heb je nog tips voor andere startende ondernemers?
Een goede eerste indruk maak je maar één keer. Zorg daarom dat je goed gesteld staat als het gaat om je (visuele) zichtbaarheid. Mijn visitekaartjes, briefpapier, website… ik heb alles van te voren helemaal uitgewerkt, zodat ik vana f mijn start meteen goed zichtbaar ben.