Starter in de spotlight: Linda Veldman van Chocolin

Op 1 september opende Linda haar eigen chocoladewinkel aan de Oost-Voorstraat 47 in Oud-Beijerland. Een heus chocoladewalhalla waar je niet alleen de lekkerste chocoladecreaties kunt kopen, maar waar je ook de makers aan het werk ziet. De onweerstaanbare geur van chocolade komt je tegemoet, zodra je langs de winkel van de 29-jarige chocolatier loopt. Dit smaak naar meer…!

Wanneer ben je gestart?
1-9-2021

Hoe ben je op het idee van Chocolin gekomen en waarom?
In Rotterdam heb ik de opleiding voor patisserie gevolgd. Hierbij volgde ik ook het vak chocolade en toen was ik gelijk verkocht om hiermee verder te gaan. Na mijn opleiding heb ik bij verschillende chocolaterieën gewerkt en ervaring opgedaan. De droom kwam al vrij snel om mijn eigen winkel te openen. Uiteindelijk was het wachten op het juiste winkelpand om Chocolin te openen.

Liep je nog tegen bepaalde zaken aan toen je je eigen zaak begon? En zo ja, waar liep je tegenaan en hoe heb je dit opgelost?
Van chocolade weet ik alles en kan ik de mooiste dingen maken maar het ondernemerschap was voor mij nog een uitdaging. Vaak liep ik tegen dingen aan die nieuw en spannend voor mij waren. Bijvoorbeeld bij de onderhandeling van het huurcontract. Hierbij heb ik dan ook hulp gehad van de boekhouder.

Hoe bevalt het zelfstandig ondernemerschap tot nu toe?
Heel goed. Ik leer nog iedere dag nieuwe dingen en merk dat het steeds handiger gaat. Iedere dag maak ik stappen.

Waar staat Chocolin voor en wat heb je te bieden?
Chocolin staat voor ambachtelijke en duurzame chocolade. Wij kunnen de klanten een totale chocolade beleving geven bij binnenkomst. Ook kunnen wij zowel privé als zakelijk chocolade op maat maken. Volgend jaar gaan wij ook workshops en kinderfeestjes geven. Hierdoor kunnen klanten ook zelf aan de slag gaan met chocolade!

Hoe zou je jezelf als ondernemer in drie woorden omschrijven?
Ambitieus – Gedreven – Creatief

Wat zijn je toekomstplannen/ ambities met Chocolin?
De Hoeksche Waard steeds meer bekend te laten maken met de chocolade van Chocolin. Chocolin zit nu gevestigd in Oud-Beijerland maar in de toekomst hoop ik nog een vestiging te openen in de Hoeksche Waard.

Heb je nog tips voor andere startende ondernemers?
Volg altijd je ambities en durf om hulp te vragen, Je hoeft het niet alleen doen.

www.chocolin.nl