STARTER IN DE SPOTLIGHT: MARIEKE ZANTMAN VAN BIERSCHUURTJE

Oud-Beijerland heeft er sinds 30 september een nieuwe speciaalzaak bij. En wat voor een! In het Bierschuurtje vind je nu zo’n 275 soorten speciaalbier, waaronder verschillende bijzondere limited editions. Een soort speciaalbier 3.0 dus! Dat smaakt naar meer!

Wanneer ben je gestart?
1 maart 2020

Hoe ben je op het idee van het Bierschuurtje gekomen en waarom?

Zelf moesten we altijd ver weg voor ons speciaalbier. Door mijn werk in de slijterij merkte ik dat meer mensen in de Hoeksche Waard dit ‘probleem’ ervaarden. Er was behoefte aan iets in de buurt en dat is er nu!

Liep je nog tegen bepaalde zaken aan toen je je eigen zaak begon? En zo ja, waar liep je tegenaan en hoe heb je dit opgelost?
Alle neuzen dezelfde kant op krijgen vergt veel geduld. Als drankhandel heb je met heel veel regeltjes te maken. Dat was niet altijd even gemakkelijk. Gewoon volhouden was de oplossing.

Hoe bevalt het zelfstandig ondernemerschap tot nu toe?
Super! Steeds op zoek naar nieuwe bieren, likeuren en whisky’s is en blijft een super leuke uitdaging.

Waar staat het Bierschuurtje voor en wat heb je te bieden?
Het bierschuurtje is een bierspeciaalzaak, waarbij het accent ligt op speciaalbieren die niet gemakkelijk te verkrijgen zijn. Dus we hebben een mooi basisassortiment en daarbovenop leuke specials en limited editions.

Hoe zou je jezelf als ondernemer in drie woorden omschrijven?

Gedreven – Passievol – Innovatief

Wat zijn je toekomstplannen/ ambities met het Bierschuurtje?
Verder doorgroeien naar een super fijne mooie speciaalzaak. Daarnaast zijn we bezig met een webshop en willen we in de toekomst misschien proeverijen gaan organiseren, maar dit laatste ligt nu vanwege de coronacrisis even stil.

Heb je nog tips voor andere startende ondernemers?
Overwin tegenslag en laat je droom uitkomen.

WWW.BIERSCHUURTJE.NL