STARTER IN DE SPOTLIGHT…

STARTER IN DE SPOTLIGHT…
SYLVANA DEN HAAN VAN SDH DESIGN

Van een compleet huisstijlontwerp tot visitekaartjes, flyers en menukaarten. Voor al je grafische ontwerpen en drukwerk kun je terecht bij Sylvana de Haan van SDH Design. Onder het motto ‘your style, your rules’maakt zij de mooiste creaties. Vertel wat je wensen zijn en Sylvana maakt het voor je.

1. Wanneer ben je gestart?
Officieel 1 januari 2020, maar hiervoor werd ik af en toe al gevraagd om ontwerpen te maken voor vrienden en familie.

2. Hoe ben je op het idee van SDH Design gekomen en waarom?
Als kind groeide ik op met ouders die een eigen bedrijf hadden. Als klein meisje wist ik snel dat ik dat ook wilde. Maar ik wist nooit met wat of in welke branche. Toen ik de opleiding grafisch vormgeving ging volgen, kwam ik erachter dat ik ontwerpen echt heel leuk vind. Na een aantal jaar als grafisch vormgever voor een baas te hebben gewerkt, wist ik het zeker. Dit wil ik!

3. Liep je nog tegen bepaalde zaken aan toen je je eigen zaak begon? En zo ja, waar liep je tegenaan en hoe heb je dit opgelost?
Eigenlijk ging het allemaal goed. Mijn ouders en vriend hebben ervaring met eigen bedrijven dus ik kon goed bij hun terecht voor de ‘basisdingen’. Ik had alleen wel wat moeite met het bepalen van mijn tarieven. Wat moet je nou precies vragen voor een logo of visitekaartje? Ik ben gestart met een tarief dat ik vond op internet. Een bedrag wat me voor een beginner goed leek. Maar later kreeg ik van verschillende opdrachtgevers te horen dat ze mijn werk echt te goed vinden voor wat ik ervoor vraag. En zo groei je er ook een beetje in. Je moet een beetje experimenteren en kijken wat wel kan en niet.

4. Hoe bevalt het zelfstandig ondernemerschap tot nu toe?
Het is echt heel leuk! Het geeft een soort gevoel van vrijheid. Niemand die zich met mij bemoeit en ik kan lekker mijn eigen ding doen.

5. Waar staat SDH Design voor en wat heb je te bieden?
Mijn motto is ‘your style, your rules’ en dat is ook waar ik voor sta. Het is jouw stijl, dus jij bepaalt hoe je het wilt hebben en ik ontwerp dat graag voor je. Natuurlijk geef ik ook tips als het beter kan.

6. Hoe zou je jezelf als ondernemer in drie woorden omschrijven?
Ambitieus – Nauwkeurig – Flexibel

7. Wat zijn je toekomstplannen/ ambities met SDH Design?
Voor nu laat ik het allemaal nog op me af komen, maar ik hoop in de toekomst te groeien naar misschien een eigen pand met fulltime ontwerpklussen.

8. Heb je nog tips voor andere startende ondernemers?
Niet twijfelen om te beginnen en gewoon doen! Zeker als je het werk leuk vindt om te doen en als je er gelukkig van wordt. Laat je niet tegenhouden en wees niet bang om anderen om hulp te vragen. Natuurlijk loop je tegen dingen aan, maar dat overkomt vast iedere (startende) ondernemer. Daar leer je uiteindelijk alleen maar van.