StartSmartHW nieuwe organisatie voor startende ondernemers

1 november 2021, StartSmartHW

StartSmartHW nieuwe organisatie voor startende ondernemers

Startende ondernemers in de Hoeksche Waard kunnen al jaren aankloppen bij Startersnetwerk en Startcoach voor hulp bij het opzetten van hun bedrijf. Voor behartiging van hun belangen kunnen ondernemers, dus ook starters, terecht bij de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard.

Na eerder een samenwerking te zijn aangegaan, gaan Startersnetwerk Hoeksche Waard en stichting Startcoach Hoeksche Waard voortaan samen als StartSmartHW door het leven. Een logische vervolgstap om startende ondernemers in de Hoeksche Waard nog beter van dienst te kunnen zijn. Na het akkoord van de buitengewone ledenvergadering van Startersnetwerk kon de overeenkomst op 29 oktober 2021 door beide voorzitters ondertekend worden.

Voortaan kunnen startende ondernemers bij één organisatie terecht met al hun vragen, een grote verbetering ten opzichte van de huidige situatie.

Door de samenvoeging ontstaat StartSmartHW, een nieuw platform met 4 pijlers: start de connectie (netwerken), start de inspiratie (academies), start de groei(coaching) en start de invloed (belangenbehartiging).

Binnen de nieuwe organisatie kunnen de krachten gebundeld worden om de ondersteuning van starters verder te professionaliseren en naar een nog hoger niveau te brengen. Zo ligt het in de bedoeling de coaching uit te breiden van alleen start-ups naar ook groeicoaching van scale-ups.

Sander Kruijthof, de huidige voorzitter van Startersnetwerk, wordt de nieuwe voorzitter van het nieuwe StartSmartHW. De oud-voorzitter van Startcoach, Pim Verhage, neemt de verantwoordelijkheid voor coaching activiteiten op zich. De belangenbehartiging is gedelegeerd aan de OHW.

Op 18 november a.s. zal de nieuwe organisatie zich presenteren tijdens een grote startersavond, die voor iedere startende ondernemer (of mensen die dit overwegen) toegankelijk is. Bij het StartSmartHW programma zijn overigens ook de gemeente Hoeksche Waard en de RABO bank betrokken.