STYLE2MAR WIL JE VOOR GEEN GOUD MISSEN

Tweeënhalf jaar geleden startte Margaretha Meinster (34) haar eigen sieradenbedrijf op Instagram; Style2Mar. “Het is begonnen als een hobby, maar het werd al snel een hele serieuze business”, vertelt de trotse eigenaresse. Het grootste deel van de sieraden is handgemaakt en kan volledig gepersonaliseerd worden. “Dat vinden de mensen heel leuk en dat maakt het ook uniek”, zegt Margaretha. Al snel werd ze benaderd door verschillende grote modezaken om op locatie armbanden voor de klanten te maken. Inmiddels is ze hier volop mee bezig en reist ze alle hoeken van ons land af.

SUCCES
De ruim 9.000 trouwe volgers van Style2Mar zijn om, maar zij zijn niet de enigen. Ook BN’ers als Leontine Borsato en Lonneke Nootenboom dragen de sieraden met trots. “Winkels benaderen mij via Instagram en huren mij in om bij hun te komen staan. Op zo’n werkdag is de aanloop echt gigantisch, wat natuurlijk een win-winsituatie voor beide partijen is. Voor de bedrijven is het natuurlijk erg leuk dat er veel aanloop in de winkel is en ik kan de armbanden op maat maken waar de klant bijstaat. De klanten zien me dan bezig en kunnen zelf de kraal pakken die ze willen. Dat maakt mijn ontwerpen altijd heel persoonlijk en uniek. Dit zijn ook vaak de momenten dat ik een BN’er ontmoet. Vaak zijn zij ook op deze events en kom je elkaar tegen. Helemaal leuk!” Toch gaan de meeste bestellingen nog altijd via Instagram. De klanten sturen Margaretha een bericht en kunnen vervolgens hun persoonlijke bestelling plaatsen. “Ik krijg heel vaak het verzoek om een armcandy bij een bepaalde outfit te maken. De klant stuurt me dan een foto en heeft dan al het vertrouwen dat er iets tofs uitkomt. Dat soort dingen vind ik echt het allerleukst.”

ONLINE
De coronacrisis brengt veel vervelende gevolgen met zich mee, maar Margaretha lijkt er juist de vruchten van te plukken. “De mensen zitten meer online dan ooit tevoren, waardoor het bij mij eigenlijk drukker wordt. Ze willen elkaar iets liefs sturen via de post, zoals een persoonlijk cadeautje of een armbandje. Je ziet de liefde onderling en dat vind ik heel
erg mooi.” Natuurlijk is het soms wel iets lastiger om de events door te laten gaan, maar Margaretha blijft optimistisch: “Ze vinden wel gewoon plaats, maar het is natuurlijk wel een beetje afhankelijk van de fase waarin we zitten. Sommige worden in overleg met de klant afgezegd en dan later alsnog voortgezet.” Daarom is Margaretha ook actief met YouTube bezig. Hier plaatst ze regelmatig nieuwe vlogs, zodat de mensen toch nog een kijkje achter de schermen kunnen nemen.

DECEMBERCOLLECTIE
De feestdagen staan voor de deur en de voorbereidingen van Margaretha zijn in
volle gang. Graag licht ze alvast een tipje van de sluier op: “Richting de decembermaand
sta ik op meerdere events, waar ik uiteraard ook sieraden maak. Daarnaast heb ik een
hele decembercollectie ontwikkeld, die na Sinterklaas uitkomt.” Maar hier blijft het natuurlijk niet bij. Margaretha heeft namelijk de ambitie om haar sieradenlijn uit te gaan breiden met handgemaakt goud. “Er is een grote vraag naar edelmetaal en dat vind ik ook harstikke leuk. Daarom volg ik momenteel de cursus goudsmeden op de ambachtsschool in Schoonhoven om ook edelmetaal aan mijn collectie toe te voegen.”