‘t Land van Wale klaar voor de zomer!

Mooie mix van vis, vlees, vegetarisch en vegan

Ze hebben een pittige tijd achter de rug. “Maar nu is het puur genieten”, zegt chef-kok Kevin Hoogendoorn van restaurant ’t Land vanWale in Heinenoord. “Sinds de heropening is het weer druk in het restaurant en dat voelt zo goed. Tegelijkertijd zijn we druk bezig met onze nieuwe menukaart. En dat is altijd een intensief proces. Het begint met een paar ruwe ideeën, vervolgens gaan we met het team smaakcombinaties proeven en perfectioneren. Superleuk om te doen, maar het vraagt wel om extra inzet en energie van iedereen. Want het gewone werk gaat natuurlijk ook gewoon door.”

Aanpoten dus. “Absoluut”, bevestigt gastheer Jeroen van der Sluis. “Maar je hoort ons niet klagen. We zijn blij dat alles weer als vanouds is. Wat dat betreft prijzen we onszelf echt gelukkig, want er zijn behoorlijk wat horecazaken omgevallen in de afgelopen periode. En veel eetgelegenheden kampen met een tekort aan personeel. Daar hebben wij ook even last van gehad. Om die reden waren we tijdelijk op dinsdag gesloten. Maar dat probleem is inmiddels opgelost dus nu kunnen we weer volle kracht vooruit. De zomer komt eraan en wij zetten alles op alles om er een geweldig seizoen van te maken, samen met onze gasten.”

Koken is kunst 
Ook Kevin verheugt zich op de tijd die komen gaat. “Ik ben erg benieuwd naar de reacties van onze gasten als we het nieuwe menu introduceren”, zegt hij. “Een aantal klassiekers houden we gedurende het hele jaar op de kaart. Maar een groot deel van de gerechten verandert bewust mee met het seizoen. Voor nu betekent dat onder meer diverse gerechten met asperges. We werken zoveel mogelijk met verse streekproducten. Alles moet van topkwaliteit zijn. Maar de allergrootste uitdaging voor mij persoonlijk zit ’m natuurlijk in het ontwikkelen van nieuwe, bijzondere smaakcombinaties. Op die manier wordt koken echt kunst. Zeker nu er steeds meer vraag is naar vegan gerechten. Vanzelfsprekend spelen wij ook in op deze trend, maar wel op onze eigen manier.”

Uitblinken
“Wij streven altijd naar het hoogst haalbare”, vult Jeroen aan. “Als restaurant, als team, willen we op alle vlakken het verschil maken. Dat is ook wat onze gasten van ons verwachten: 100% vakmanschap en toewijding. Daarom hebben wij ons recent heel serieus verdiept in de laatste ontwikkelingen op het vlak van vegetarisch en vegan koken. Alle gerechten die wij serveren, of het nu gaat om vis, vlees, vegetarisch of vegan, moeten indruk maken. Niet alleen qua geur, smaak en structuur maar ook qua presentatie. Het gaat om het totaalplaatje.

Comfortzone
Wat Kevin betreft, is het nu een kwestie van puntjes op de i te zetten. ”Met sommige gerechten proberen we onze gasten bewust een beetje uit hun comfortzone te halen. Met andere gerechten willen we vooral verbazen. Neem nu onze vegan desserts. Die zijn echt ongelooflijk lekker. Voor mij was het ook een openbaring om te ontdekken dat je voor het ultieme dessert echt niet per definitie boter, room of eiwit nodig hebt. Zo hebben we nu een heerlijk zachte en luchtige vegan kiwimousse op de kaart staan. En een verrukkelijke dadelreep met pure chocolade. Meer verklap ik niet. Kom maar snel proeven!”